Egy kisváros 2 hónapos kulturális fesztiválja - Mézesvölgyi Nyár 2023

2023-ban immáron hetedik alkalommal lesz Mézesvölgyi Nyár Veresegyházon június 23. és augusztus 31. között, amikor is hazai színházi és zenés produkciókból szemezhetnek a fesztivál vendégei. A Veres 1 Színház sikerdarabjain felül érkezik a Cotton Club Singers, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Süsü, vendégelőadással jelentkezik a Centrál Színház, a Játékszín, az Átrium, és a Pannon Várszínház, a nemzetközi sztárvendég pedig a walesi rocklegenda, Bonnie Tyler.

Július 9-én a Fenyő Miklós és Tasnádi István által írt házibuli musicalt, a Made in Hungáriát láthatja a közönség a József Attila Színház vendégjátékaként. A főbb szerepekben Fekete Gábor, Kékesi Gábor, Kenderes Csaba, Auksz Éva és Chajnóczky Balázs. Új musicalből sem lesz hiány, hiszen július 22-én este érkezik Feke Pál, aki egyszemélyes, Szente Vajk által írt és rendezett musical comedy-jét, a Kockahasat hozza el a Mézesvölgyi Nyár színpadára. A Crescendo Music Orchestra kíséretével megvalósuló két részes zenés vígjáték érdekessége, hogy olyan színművészek is közreműködnek benne felvételről, mint Molnár Piroska, Szacsvay László, Peller Anna, Nagy Sándor és Csonka András. A negyvenes éveiben járó musicalszínész életmódváltási kíséretéről szóló, nagy magyar slágerekkel tűzdelt komédia ősbemutatójára május 13-án kerül sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Szokás szerint a gyerekek sem maradhatnak igényes kulturális program nélkül, hiszen június 30-án visszatér a Hadart Színház a Süsüvel, augusztus 18-án érkezik Pom Pom a Rátonyi Róbert Színház előadásában, és az idei év nagy meglepetése, hogy július 12-én a 17 éve méltán népszerű gyerekzenekar, Farkasházi Réka és a Tintanyúl is ellátogat Mézesvölgybe. A legnagyobb koncerthelyszíneken és fesztiválszínpadokon megforduló, nyolc albumos, öttagú formáció igazi minőségi gyerekszámokat játszik, mind dalszöveg, mind hangszerelés tekintetében. A július 15-én koncertet adó hajdúböszörményi zongoravirtuóz, Péter Bence ötévesen kezdett zongorázni, hétéves korában már első dalát komponálta. Eddig több mint egymilliárdan nézték meg videóit az interneten, mára a világ több mint negyven országban adott koncertet, a londoni Hyde Parkban például ötvenezer ember hallgatta egyedülálló előadását. Ezen felül Guinness-rekorder is, a „legtöbb zongorabillentyű leütése egy perc alatt” kategóriában, 765 billentyűleütéssel.

A színvonalas muzsikánál maradva, augusztus 12-én az idén 77 éves zenei ikon, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Bródy János ad koncertet, augusztus 26-án pedig a Cotton Club Singers tagjai is ellátogatnak Veresegyházra, még pedig a 15 év után felélesztett koncert show-jukkal, az ABBA-Jazz-zel. A Kozma Orsolya, Szűcs Gabriella, Fehér Gábor és László Boldizsár által alkotott énekegyüttes, a legendás svéd popzenekar legjobb számait kínálja különleges tálcán a Mézesvölgyi Nyár közönségének.

Az idei Mézesvölgyi Nyár szenzációja, hogy július 29-én egy világsztár is emeli a fesztivál színvonalát: legnagyobb slágereivel érkezik a rock koronázatlan királynője, az idén 71 éves Bonnie Tyler. A „női Rod Stewart”-ként is emlegetett énekesnő és dalszövegíró számtalan zenei díjjal büszkélkedhet, karrierje a 70-es évek közepén indult. 2009-ben Győrben, a Négy Évszak rendezvénysorozat zárókoncertjén lépett fel először Magyarországon, 2012-ben a Budavári palotában, 2014-ben a 15. Harley-Davidson Open Road Fest sztárvendégeként Alsóörsön, nyáron pedig a Mézesvölgyi Nyár közönségét fogja elbűvölni.

Bővebb infó és jegyek: https://mezesvolgyinyar.hu/programok/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)