Billy Idol – az örökifjú lázadó Budapesten koncertezik

A világ kedvenc lázadója, Billy Idol visszatér a 2022-es Roadside Tour-ral (2022. szeptember 25., Budapest Park), és új zenével, egy rakás örök klasszikussal, valamint szólógitárosával Steve Stevensszel. A Dancing With My Self című dal, amelyet az Idol 1982-es önálló debütálásán is újra kiadtak. Aztán a kedvenc, a Flesh For Fantasy a Rebel Yell (amelyet a Scooter is feldolgozott) 1983-as világsikere adja majd a show zenei alapanyagát.

A show olyan dalokat foglal majd magában, mint a Scream, Mony Mony, Eyes Without A Face, Rebel Yell, White Wedding, valamint a The Roadside EP-ről, Rita Hayworth, a You Don't Have To Kiss Me Like That és a Bitter Taste. Az új dalok tökéletesen illeszkednek a setlistbe, jelezve, hogy Billy Idol még mindig rendelkezik azzal, ami ahhoz kell, hogy nagyszerű zenét írjon, és releváns maradjon a mai zenei környezetben.

A 2020-as pandémia adott időt Billynek a gondolkodásra. A legújabb albumának, a The Roadside EP-nek számító új zene megírásakor Idol gondolataiban az 1990-es, majdnem végzetes motorbaleset járt, hogyan kezelte és miként kapcsolódott a jelenlegi válsághoz. „ Nem tűnt egészen logikusnak és természetesnek, hogy írjak valamit a motorbalesetemről” – mondja. Azt hiszem, öntudatlanul hoztam létre ezt a kapcsolatot. Természetesen a motorbaleset volt a katarzis, az ébredés pillanata. Talán magam mögött hagytam a tiszteletlen, fiatalos Billyt, és kinyitottam az ajtót egy figyelmesebb apának és egy érzékenyebb zenésznek. Valami maradt az út mellett, de ez nem feltétlenül volt rossz dolog a végén.”

Az MTV zenei csatorna, a White Wedding, a Rebel Yell és az Eyes Without A Face klipjeinek köszönhetően Idol nemzedékének egyik ikonikus előadója lett, és ezt a pozíciót a mai napig tartja.

Jegyek és infó: https://www.budapestpark.hu/events/billy-idol-20220925

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)