Az őszi nyárban is óriási tömeg Siófokon

A város Fő tere október 6-8. között megtelt élettel, zenével és halas ételkülönlegességekkel. Minden korosztály számára garantált volt a szórakozás a nyár fővárosában, az ősz legszínesebb gasztrofesztiválján a X. Siófoki Halfesztiválon. A vénasszonyok nyara megalapozta a fesztiválhangulatot, a napsütéses időben ritkán látott tömeg kígyózott a fesztiváltéren, ahol koncertek, tánc és zenei produkciók, gyermekprogramok várták a nagyérdeműt 3 napon keresztül.

A tér megtelt minőségi portékákat kínáló kézművesekkel, illatozó halas ételekkel, finom borokkal és édességekkel. Siófok vendégszeretetét élvezte a rendezvény idején 3 híres magyar halas város és küldöttsége – Mohács, Szeged és Baja – akik bográcsban rotyogó dunai és tiszai halászlével, nyereményjátékokkal, turisztikai csalogatóval, zenés produkcióval kényeztették a fesztiválozókat.

Igazi gasztronómiai csodák születtek szombaton a helyi civil egyesületek hagyományos Hal piknik főzőversenyén, mely a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. támogatásával valósult meg, 25 csapat részvételével. Az idei halpiknik győztes halászléjét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csapata főzte, a hölgyek azt mondták a díjkiosztókor, amikor a receptre kérdezett rá a szpíker: „Olyan gondolomformán volt benne minden”… Második lett a Nők a Balatonért Egyesület, harmadik a Siófoki Vízisport Club. Különdíjas a halgazdálkodás, valamint a minden eddigi halpikniken a csapatával felvonult Bévárdi József lett, aki Bakos Zoltánnal közösen vette át a díjat.

Vasárnap a Fő teret beborító gasztro kínálat közül Vomberg Frigyes sztárséf vezényletével szakértő zsűri választotta ki 2023. legjobb halas street foodját. Igazán nehéz dolga volt a bíráknak, hiszen a halászléket kellett összemérniük a harcsás, rákos, lazacos, polipos streetfood-étkekkel. Az első helyet végül a gyufatésztával tálalt bajai halászlének szavazták meg, második a Beach Hotel zöldsárkány-szusija lett rákkal, avokádóval, harmadik a Penthouse Csupa-csoda Balaton fantázianevű harcsája lángostésztában.

Az előfoglalások alapján kiemelkedő őszi időszakban bízhat Siófok, ahol az őszi Balaton csodái mellett, október végén a Kálmán Imre Emléknapok előadásai, a GasztroFok kulináris hétvége és a kicsiket Halloween Suli buli tökfaragással és jelmezes felvonulás várja.

Bővebb infó: www.siofok.hu

Siófok – Itt kezdődik a Balaton! Ősszel is kihagyhatatlan!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)