42 éve futó történet végére tesz pontot a Star Wars: Skywalker kora

Vártuk már a trilógia lezárását, Az utolsó Jedik folytatását, szóval a Star Wars-univerzum újabb darabját, amely epizód egyben a Skywalker-saga befejező része is. A látványos és akciódús filmben ismét összecsap az Ellenállás az Első Renddel, valamint véget ér az ősi konfliktus a sith és a jedi rend között. Spoilermentes összeállításunk minden idők legnépszerűbb sci-fi univerzumáról!

Egy évvel Az utolsó Jedik eseményei után az Ellenállás megmaradt tagjainak még egyszer szembe kell szállniuk az Első Renddel, miközben saját kételyeikkel, érzéseikkel is meg kell küzdeniük. Mindeközben az ősi konfliktus a jedik és a sithek között a végéhez közeledik. Ezzel a résszel végleg véget ér a Skywalker-saga. Ezzel párhuzamosan a Disney már gondoskodott a „folytatásról” (The Mandalorian című sorozat a Disney streaming platformon, amiből már két évadot is berendeltek). Ugyanakkor a George Lucas 1977-es klasszikus eposzához tartozó epizódok tekintetében a Star Wars: Skywalker kora című epizód zárja a saga sztoriját. A Rey-t játszó Daisy Ridley tehát átadja a fénykardot a következő generációnak. Ha belegondolunk, a történet már teljes és kerek: Luke „győzött” és eltávozott Yoda mellé, Leia pedig – sajnos még a film forgatása előtt – szintén az örök vadászmezőkre távozott. Ugyanakkor Palpatine szenátor, azaz Dark Sidious újra az élők sorában: hogy is van ez? Talán ő a Halálcsillag szelleme? Itt nem szeretnénk spoilerezni, de a befejező részből minden kiderül. Addig számos fordulat és régi-új karakter vár ránk!

Ez egy J. J. Abrams-mozi, szóval itt minden furcsa dolog megtörténhet! Apropó érdekességek: Ed Sheeran rohamosztagosként, Lin-Manuel Miranda pedig az Ellenállás harcosaként tűnik fel a filmben. Annak ellenére, hogy Az utolsó Jedikben Kylo Ren Darth Vader-inspirálta sisakja összetört, az új epizódban ismét feltűnik. A vörös, szivárgó vérre emlékeztető csíkok még félelmetesebbé teszik a megjelenését.

Egy biztos a befejező rész látványos, pörgős és számos kérdést is felvet. Aki szerette a klasszikus trilógiát most sem csalódik. Rajongóknak pedig kötelező darab!

A Skywalker kora világpremierje 2019. december 16. Los Angelesben. Az Egyesült Államokban 2019. december 20-án, míg hazánkban egy nappal hamarabb, 2019. december 19-én mutatják be a filmet a mozik.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)