2023 a jubileumok éve Siófokon!

55 éves Siófok város, ahol idén Varga Imre szobrászművész születésének 100. évfordulója és a Balaton Táncegyüttes 60. születésnapja is színesíti a jubileumi programsorozatot. Új kiállítótérrel, színes rendezvényekkel és születésnapi Siófok55 Városnappal vár minden érdeklődőt egész évben Siófok.

023-ban ünnepli Siófok várossá válásának 55. évfordulóját, hisz 1968-ban érdemelte ki Siófok a városi rangot, mint a Balaton meghatározó települése, népszerű fürdővárosa, a balatoni hajózás központja és a déli vasút legforgalmasabb állomása. A város történelme egészen a római korig nyúlik vissza, már Galerius császár idejében zsilip épült a területén, a 18. század elején Rákóczi fejedelem adományozott pecsétet Fok falunak, a 19. század fordulójára népszerű fürdőteleppé nőtte ki magát a település. 2022-ben Siófok lett az ország legnépszerűbb vidéki városa a turizmus statisztikák alapján több, mint 1,3 millió vendégéjszakával.

A városi jubileum mellet 2023-ban a városvezetés méltóképpen szeretne emléket állítani Varga Imre siófoki születésű, nemzetközileg is elismert szobrászművésznek. Varga Imre születésének 100. évfordulója alkalmából új kulturális és rendezvénytérrel bővül Siófok városa, a szezonra megnyitja kapuit a látogatók előtt a megújult Víztorony, ahol a páratlan panoráma mellett két szintes kiállítótér fogadja majd az érdeklődőket Varga Imre alkotásaival, Siófok55 helytörténeti kiállítással, valamint a jövőben váltakozó tematikájú időszaki kiállításokkal. A nemzet művésze előtt tisztelegve több kulturális eseményre, könyvbemutatóra is sor kerül az évben a város és intézményeinek szervezésében.

Siófok55 égisze alatt szervezi meg Siófok az idei kiemelt rendezvényeit, amelyeken egyedi hangulat, az adott ünnephez igazodó színes programkavalkád, kulturális és gyermekprogramok, ünnepi pillanatok várják a helyieket és a Siófokra látogatókat. Idén is lesz Siófokon Húsvéti Nyuladalom, színpadon Rácz Gergővel és a Kiscsillag zenekarral, a régi idők hagyományát idéző népi locsolkodással az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes jóvoltából. Egyedi színnel és új köntösben érkezik a Pünkösdi Rózsaünnep, ahol vendégül látjuk városunk testvértelepüléseit és a Rózsakert megújulását ünnepeljük egy témára felfűzve, az ünnepi hangulathoz várhatóan a városi kötődésű KFT zenekar és Zséda is hozzájárul. Nem maradhat el ősszel a kiváló gasztroélményt és családi kikapcsolódást nyújtó idén 10. jubileumát ünneplő Halfesztivál, ahol érkezik a Vad Fruttik és a 40 éves Első Emelet is. 2023-ban az egyedülálló és nagyszabású 4 napos Városnapi program keretében tervezzük Siófok55 éves jubileumát, ahol emléket állítunk a múltnak és a helyi lakosokat bevonva ünnepeljük a jelent, színes kulturális és szabadidős programokkal, megkoronázva az estéket helyi zenekarok és a Bagossy Brothers koncertjével. Nem hiányozhat a 2023-as palettáról a nyári XX. New Orleans Jazz Fesztivál és a Téli Varázs sem, emellett várhatóan ellátogat városunkba Péterfy Bori és zenekara, Kozma Orsi, Kiss Tibi és számos gyerekzenekar is.

2023-ban is lesz Óriáskerék a siófoki nagystrandon, a Plázs ismét elhozza a hazai zenei élet krémjét, felfedezésre vár a DRV Vizek Háza, a Töreki halastavak varázslatos vidéke, a Sió parti kerékpárút és kihagyhatatlan élményt ígér egy balatoni hajókirándulás…

Megújult kiadványokkal, arculattal, online kvízjátékkal, új honlappal és megannyi izgalmas programmal, aktivitással készül Siófok a 2023-as évben, hiszen itt kezdődik a Balaton!

Siófok – Itt kezdődik a Balaton!
Bővebb infó: http://www.siofok.hu/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)