20 éves a Vasúttörténeti Park, Európa legnagyobb vasúti parkja

A 2020. évben 20 éves Vasúttörténeti Park, Európa legnagyobb vasúti parkja - október végéig teljes gőzzel várja a látogatóit - fennállása óta kiemelten fontosnak tartja az edukációs, szórakoztató és a családok számára is kikapcsolódást nyújtó programok szervezését kicsiknek és nagyoknak, valamint a kiállított muzeális értékek iránt érdeklődőknek egyaránt.

A Vasúttörténeti Park Magyarország egyik különleges, világviszonylatban is egyedülálló múzeuma és programhelyszíne, a gyermekes családok kedvelt szórakozóhelye. Itt igazi gőzmozdonyok sorakoznak, amelyek vezetőfülkéjébe fel lehet szállni, ki lehet őket próbálni. A vendégek utazhatnak nagymozdonyon, tehetnek egy kört a fordító-korongon, vagy felülhetnek a kerti vasútra, sőt kipróbálhatják erejüket egy korabeli kézihajtányon. A mozdonycsodák birodalmában állomásozó legrégebbi gőzmozdony több mint 130 éves, a gyerekek még a kerék tetejét sem érik fel. A kisebbek álma a kerti vasút, amely 850 méter hosszan kanyarog a park területén alagúton át, majd kis tó feletti hídon keresztül tér vissza a kiinduló állomásra.

A szezonzáró októberi hónapban tehát sok vidám élményt tartogatnak a vállalkozó kedvűeknek a park örök kedvencei, a kerti vasút, a hajtány és gőzmozdonyvezetés, csakúgy, mint a fordító korongozás, ami szintén az egyik legnépszerűbb program minden évben.

A Vasúttörténeti Parkot egyszerűen nem lehet kihagyni, mert ott a muzeális értékek és a különleges élmények nem mindennapi ötvözete várja a látogatókat. Látogassanak ki a jubileumi év októberi szezonzáró hónapjában is!

Bővebb tájékoztatást a www.vasuttortenetipark.hu oldalon, illetve a Park facebook oldalán olvashatnak.

Fotó: Fejes Antal

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)