A világ legrokonszenvesebb sztárjának motivációs memoárja

Magyar cím: 
Zöldlámpa
Írta: 
Matthew McConaughey

A kötet címe Zöldlámpa, és igazi lélekemelő karácsonyi ajándék: azt üzeni, ha elkezdünk zöld lámpát adni másoknak, egyszercsak azt veszük észre, hogy mi is egyre többet kapunk. Iigazi simogatás a léleknek, még akkor is, ha néha kiméletlenlenül őszinte. Pont, mint egy lökhárító-matrica, ami az arcunkba nyomja az igazat. És megmutatja, hogyan szlalomozzunk a boldogság felé az élet autópályáján.

"Ötven éve élem ezt az életet, negyvenkét éve próbálom kiókumlálni a rejtélyét. Lejegyzek sikereket és kudarcokat, örömöket és bánatokat, dolgokat, amik ámulattal töltenek el, és dolgokat, amiktől kirobban belőlem a nevetés. Hogyan legyek igazságos. Hogyan stresszeljek kevesebbet. Hogyan érezzem jól magam. Hogyan bántsam kevésbé az embereket. Hogyan bántsanak engem kevésbé. Hogyan legyek jó ember. Ha az ember tudja, hogyan és mikor boldoguljon az élet kihívásaival – hogyan viszonyuljon relatívan az elkerülhetetlenhez –, akkor élvezheti a sikernek azt az állapotát, amit úgy nevezek, „elkapni a zöldlámpát”.

A világsztár elismeri, hogy a hírneve megnehezítette kapcsolatát édesanyjával, a karanténban többet beszélgetnek egymással, mint korábban és igyekeznek megoldani az eddigi feszültségeket. A járvány előtt édesanyja a sztárt körülvevő legendát jobban kedvelte, mint ő magát. Ebben Matthew is hibás.

Brutális finomságok, igazságok és szépségek. Megúszott dolgok, lebukások és elhasalások, ahogy az élet akadálypályáján próbált egyensúlyozni.
Egy biztos élmény olvasni és lapozni ezt az őszinte memoárt!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)