Sully - egy pilóta megpróbáltatásai

Magyar cím: 
Sully – Csoda a Hudson folyón
Megjelenési év: 
2016
Írta: 
Chesley Sullenberger és Jefrey Zaslow

Van, amikor tényleg az élet írja a legjobb történeteket. Ha nem hiszik, olvassák el a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában megjelent Sully – Csoda a Hudson folyón c. kötetet. A könyv főszereplője, „Sully” Sullenberger nem tett mást, csupán a dolgát végezte, és ezzel másfél száz ember életét mentette meg. A méltán világhírűvé lett pilóta életének példamutató történetéből az Oscar-díjas Clint Eastwood forgatott lenyűgözően izgalmas ‹filmet, Tom Hanks főszereplésével.

2009 januárjában bejárta a világsajtót annak híre, hogy Chesley Sullenberger kapitány páratlan ügyességgel kényszerleszállást hajtott végre New Yorkban.
„Sully” pilótatársával együtt úgy mentette meg a bajba került gépen tartózkodó 155 fő – az utasok és a személyzet életét – hogy a Hudson folyó vizére szállt le siklórepülésben. A szenzációszámba menő landolás, melynek során a kapitány higgadt profi‹zmussal óvta meg a rábízott repülőgépet a tragédiától, pillanatok alatt világszerte hőssé, példaképpé avatta Sullyt. A könyv a valós eseményeket mutatja be.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 szavazat)