A sokrétű Queen-lexikon

A Queen ebben az évszázadban népszerűbb, mint az ezt megelőzőben, amikor Freddie Mercury a csúcson volt. Ha úgy vesszük nem újjászületett az együttes, sokkal inkább a második eljövetele következett be. A kötetben 132 sztori, anekdota és érdekesség olvasható, amelyek alapjául a Brian May gitárossal és Roger Taylor dobossal készült interjúk szolgáltak. Az 520 (!) oldalas Queen A-tól Z-ig lexikon bemutatja az együttest, a tagokat, a slágereket és mindazt, amely valamilyen módon hatott rájuk.

” Ha már halott vagyok, kit érdekel?” - mondta anno Freddie Mercury – hatalmasat tévedett.

Freddie Mercury volt az egyik legkáprázatosabb frontember. Amikor 1991-ben elhunyt, a zenei világ elvesztette egyik legcsodálatosabb karakterét, valamint egy rendkívül tehetséges dalszövegírót és énekest. Leginkább a Queen énekeseként ismert, csodálatos négyoktávos hangja a zenekar egyedi hangzásának jellegzetes eleme volt, aminek eredményeként az 1970-es, 80-as és 90-es évek elején több millió eladott album született. Mark Blake szakértő megértéssel követi nyomon Freddie és természetesen a Queen elképesztő eredményeit a zanzibári és indiai gyermekkorától a Live Aid keresztül és azt követően nyújtott világhódító teljesítményéig.

A Kind of Magic - a Queen A-tól Z-ig nem csak a zenekar rajongói számára nélkülözhetetlen olvasmány, hanem azoknak is, akik közelebbről meg akarják ismerni a rockzene aranykorát.

A szerzőről

Mark Blake zenei újságíró és szerkesztő. A Q magazin egykori segédszerkesztőjeként munkáit a MOJO, a Times, a Classic Rock, a Daily Telegraph, a London Evening Standard és a Sunday Express is publikálták. A Pigs Might Fly: The Inside Story of Pink Floyd és az Is This The Real Life: The Untold Story of Queen című bestseller életrajz szerzője.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)