Rövid, de tanulságos életszerű novellák

Magyar cím: 
Metszéspontok
Írta: 
Jeffrey Archer

Ha szeretjük a fordulatos és nem túl hosszú történeket, akkor Jeffrey Archer részben új kötete, nekünk való. A könyv 15 izgalmas írást tartalmaz 300 oldalon, bonyolult bizalmi trükkökről, politikai csicsergésről, erkölcstelen viselkedésről és veszélyesen tiltott ügyekről. Ebből nyolc valós eseményeken alapul!

Az író 1969 és 1974 között az angol parlament tagja volt, mielőtt szerző lett. A fikciónak tűnő történetben Archer nem kérte az újraválasztást, amikor egy pénzügyi botrány miatt majdnem csődbe ment, azonban újjáélesztette vagyonát, és bestseller lett. Az 1980-as és 90-es években visszatért a politikába, és könyvei mára több mint 330 millió példányban kelt el világszerte.

A sztorik kiemelkedő eleme a felháborító és mégis hihető karakterek: a mámorító nő, aki csak hatévente jelenik meg szeretőjének; a brit diplomata, aki meglehetősen kreatív - ha nem is teljesen etikus - pénzügyi tehetségét alkalmazza a nagyobb jó érdekében; a milliomos, aki csődöt mond, hogy próbára tegye a hozzá legközelebb állók szeretetét és hűségét.

A könyv mindenki számára tartogat izgalmakat és meghökkentő írásokat, változatos és kiszámíthatatlan, akárcsak maga az élet! Ha azon töri a fejét, hogy milyen kötetbe kezdjen bele, ajánljuk, hogy ismerkedjen meg a novellákkal és egyet garantálhatunk, hogy Archer világa magába szippantja.

Az angol író kitűnő jellemábrázoló képességgel építi fel karaktereit és a témaválasztása szintén egyedülálló, valamint izgalmas. Nem beszélve arról, hogy a meglepetésszerű írások között van olyan is, amelyet valós események ihlettek, hiszen a nem mindennapi elbeszéléseket gyakran maga az élet írja.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)