Praktikus útmutató az Office 2016 programcsomag használatához

Magyar cím: 
Bártfai Barnabás: Office 2016 (BBS-INFO Könyvkiadó)
Megjelenési év: 
2016

Ebből a praktikus kalauzból számos ismerettel gazdagodhatunk a Word 2016 szövegszerkesztő, az Excel 2016 táblázatkezelő, az Access 2016 adatbáziskezelő, a PowerPoint 2016 prezentációkészítő, illetve az Outlook 2016 levelező-, névjegy- és időbeosztás-nyilvántartó kezelésével kapcsolatban. A fentieken túl számos olyan kiegészítő megjegyzéssel is találkozhatunk, amelyek bár szorosan véve nem a programok kezelésére vonatkoznak, mégis hasznosak lehetnek a felhasználók mindennapi munkája során.

A könyvet bátran ajánljuk azoknak az olvasóknak is, akik a 2007-es, 2010-es, vagy 2013-as verziót használják, mivel a kezelés tekintetében csak minimális különbségek tapasztalhatók az egyes programverziók között. Az Office 2016 csupán néhány új funkcióval bővült az előző verzióhoz képest, azonban a lényeg a forma mögött rejlik: a programcsomag ugyanis bizonyos okostelefonokkal, táblagépekkel és a felhőben is működik, sőt akár olyan számítógépen is használható, amelyre nincs telepítve. A fájlokat a OneDrive-ra is menthetjük, bejelentkezés esetén a személyes beállításokat bárhol megtarthatjuk. Az Office 365 frissítései automatikusak, az Excel pedig számos új diagramtípussal bővült.

Az első fejezet a programcsomaggal kapcsolatos általános tudnivalókat –például a szalagok módosítását – ismerteti, az azt követő, logikus felépítésű fejezetek pedig az egyes alkalmazásokkal kapcsolatos tudnivalókat veszik sorra. A fejezetek egyenként kitérnek a 2016-os verzió újdonságaira, majd az alapvető funkciók ismertetését követően az egyes programok haladó funkcióit részletezik.
A szerző, Bártfai Barnabás az eddigiekben már számos alkalommal bizonyította tehetségét a praktikus szakkönyvek írása terén. 1992 óta több mint hetven szakkönyvet jelentetett meg különböző informatikai témákban; könyveit a praktikus használhatóság mellett az élvezetes, közérthető stílus jellemzi.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)