Praktikus könyv az utazáshoz

Magyar cím: 
Utazz biztonságban!
Írta: 
Kovács Lajos

A kiadvány egyszerű, bárki számára használható megoldásokat kínál, mint például a pénzünk biztonsága, hogyan ismerjük meg a célországot, ahová utazni szeretnénk, miért fontos a biztosítás, mit vigyünk magunkkal és mit nem egy út során. Mindezek mellett a szerző kitér a céges utazások sajátosságaira is, példákon és gyakorlati tapasztalatokon keresztül, amely tanácsokat célszerű betartani, különösen most a pandémia idején.

Kovács Lajos évek szakmai tapasztalatát és szaktudását osztja meg velünk, az olvasóval, a következő fontos kérdéskörökre válaszolva:

Milyen előkészületek szükségesek ahhoz, hogy biztonságos utazzunk?
Hogyan gondoskodhatunk az otthon hagyott ház, lakás, illetve értékeink biztonságáról?
Hogyan csökkenthetjük az utazás során bekövetkező biztonsági veszélyeket?
Mit tegyünk – és mit ne – a különböző természeti katasztrófák és egyéb, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető vészhelyzet során?

Utazás előtt mindig figyeljünk arra, hogy biztosítási kötvény nálunk legyen a szükséges elérhetőségekkel, mert abban sosem lehetünk biztosak, hogy mindenhol ugyanazt a magas színvonalú egészségügyi ellátást fogjuk kapni, mint amihez otthon szoktunk. Azt szintén tartsuk szem előtt, hogy akár magán vagy üzleti céllal utazunk az adott országban mindig csak látogatók leszünk, emiatt ajánlatos alaposan felkészülni és informálódni a célország kultúrájáról vagy járványügyi helyzetéről.

A könyv hiánypótló, figyelemfelkeltő, egyszerre készít fel és tanít. Üzletemberek és hétköznapi utazók egyaránt hasznos információkhoz jutnak, amely attól különleges, hogy nem csak utazás alatti, de utazás előtt elkövetett problémákra is felhívja a figyelmet. Továbbá célszerű utunk során is lapozgatni, kis mérete miatt bármilyen kézipoggyászban jól elfér.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)