Praktikus könyv az utazáshoz

Magyar cím: 
Utazz biztonságban!
Írta: 
Kovács Lajos

A kiadvány egyszerű, bárki számára használható megoldásokat kínál, mint például a pénzünk biztonsága, hogyan ismerjük meg a célországot, ahová utazni szeretnénk, miért fontos a biztosítás, mit vigyünk magunkkal és mit nem egy út során. Mindezek mellett a szerző kitér a céges utazások sajátosságaira is, példákon és gyakorlati tapasztalatokon keresztül, amely tanácsokat célszerű betartani, különösen most a pandémia idején.

Az utazás sok veszélyt rejt – de vajon mit tehetünk a biztonságunkért?

A kötet – hat fontos fejezetben – egyszerű, bárki számára jól felhasználható megoldásokat ad, például a pénzünk biztonságával kapcsolatban, vagy hogy hogyan ismerjük meg a célországot, ahová indulni szeretnénk, miért nélkülözhetetlen a biztosítás, továbbá mit célszerű magunkkal vinni és mit nem egy hosszú út során. Mindemellett a szerző, Kovács Lajos felvázolja a céges utazások sajátosságait is, példákon és gyakorlati tapasztalatokon keresztül, amely tanácsokat érdemes megfogadni, különösen most, a koronavírus idején.

„Előadásaimon nem győzöm hangsúlyozni, hogy ne a biztosításon akarjunk spórolni, mert az a néhány ezer forint, amit megtakarítanánk, többszázezres, vagy akár milliós kárt okozhat a későbbiekben!” – hívja fel a figyelmet Kovács Lajos. „A biztosítási kötvény mindig legyen nálunk a szükséges elérhetőségekkel. Sose legyünk biztosak abban, hogy hasonló magas színvonalú egészségügyi ellátást kapunk, mint amihez itthon hozzászoktunk!” – teszi hozzá a szerző.

Az utazásbiztonság magában foglal szinte minden részterületet az élet- és vagyonbiztonság területén, kezdve az otthon maradt értékek védelmével, a biztonságos közlekedési módokon, a szálláshelyek kiválasztásán, az elfogadható ruházat és viselkedési normák megismerésén át egészen a különböző véletlenül, valamint szándékosan bekövetkezett krízishelyzetek kezeléséig. Ennek igen fontos része az erre vonatkozó biztosítás megkötése, illetve a megfelelő és biztonságos kommunikációs és informatikai hálózat használata is.

Azt szintén vegyük figyelembe, hogy akár privát, akár üzleti céllal kelünk útra, az adott országban mindig csak látogatók leszünk, ezért ajánlatos körültekintően felkészülni és hasznos információt gyűjteni a célország kultúrájáról vagy éppen aktuális járványügyi helyzetéről.

Soha nem tudhatjuk, hogy mikor kerülünk veszélyes vagy váratlan helyzetbe, ebből kifolyólag ha elsajátítjuk a könyvben leírtakat, különleges szuperképességre teszünk szert, vagyis biztonságban tudhatjuk magunkat, szeretteinket vagy kollégáinkat. Utazni mindig jó és hasznos, fontos, hogy megismerjük mások kultúráját és életérzését, csak legyünk mindig nagyon óvatosak, ahelyett, hogy folyamatosan rettegnénk az ismeretlentől és a kockázati tényezőktől!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)