Pályát váltanál? - Ez a könyv segíthet!

Magyar cím: 
Hogyan válj jól fizetett C# programozóvá?
Írta: 
Koncz Balázs

Vajon mibe kerül megtanulni programozni? Mire számíthatok a munkaerőpiacon C# programozóként? Milyen plusz tudásra van szükség az alap programozói ismereteken túl? Egyáltalán: hogyan gondolkodjam úgy, mint egy programozó?... Ha a fentiekhez hasonló kérdések foglalkoztatják a kedves olvasót, akkor jól teszi, ha kezébe veszi A Hogyan válj jól fizetett C# programozóvá? címmel most megjelenő okos kis kiadványt, amelyről bízvást mondhatjuk, hogy ez egy rendhagyó programozási könyv.

Rendhagyó azért, mert nemcsak C#-ban programozni tanulhatunk meg belőle, hanem olyan ismeretekre is szert tehetünk, amelyek a programozóként való elhelyezkedésben és a jól fizető állások megtalálásában is hatalmas segítségünkre lesznek. A jól strukturált, áttekinthető kézikönyvből megtanulhatjuk az alapokat, megismerhetjük a számítógép "lélektanát", majd ezt követően a szerző lépésről lépésre végigvezet minket a C#-programozás minden csínján-bínján.
A könyvet szerzője elsősorban olyanoknak szánja, akik még újak a programozás világában, és szeretnének programozóként elhelyezkedni, vagy karriert váltani. Főként azok az olvasók forgathatják majd nagy haszonnal, akik még nem ismerik a C# nyelvet, vagy ugyan rendelkeznek már benne némi tapasztalattal, de még szükségük van egy kis pluszra a megálmodott munkahely megtaláláshoz. A kötet ugyanis a fejlesztőeszközök telepítésétől és a programozási alapoktól indulva számos példán keresztül ismerteti a C# nyelven való programozás rejtelmeit.

Először az objektumorientált programozás lényegét tárgyalja, majd a haladó programozási ismereteken keresztül egy olyan komplett projektet is bemutat, amit akár az önéletrajzunkba is beépíthetünk (ezt tárgyalja az "Egy projekt, amivel felturbózhatod az önéletrajzodat" című fejezet).
Bónuszként pedig a könyv végén olyan munkakeresési tanácsokkal találkozhat az olvasó a "Munkakeresés lépésről lépésre" című fejezetben, amelyek kifejezetten a programozói állások elnyerésénél lehetnek hasznosak. A könyv sikeresen demisztifikálja a fejvadászatot, majd csakugyan "lépésről lépésre" bemutatja a pályázat, valamint a személyes, a szakmai és a vezetői interjú menetét. Mire a könyv végére érünk, jó eséllyel minden lényeges tudásnak birtokában leszünk ahhoz, hogy sikeres karrierváltást hajthassunk végre.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)