Minden, ami tea!

Magyar cím: 
Teaivók zsebkönyve

A teák nem csak színes dobozok az élelmiszerbolt polcain: érdemes többet tudni róluk, és lehetőleg megkóstolni minél több félét. Ez a különleges kalauz sok érdekességet, útmutatást, ötletet és alapvető ismeretet kínál a tea szerelmeseinek. A rutinosak és a kezdők számára egyaránt jól jöhetnek az efféle hasznos tudnivalók. A könyv írója az elmúlt évtizedet utazással töltötte, több mint 50 országban járt, és mindenhol megismerkedett a teázás hagyományaival.

A kötet illusztrált útmutató, amely megismertet a teázás művészetével, ötleteket ad a teakóstoláshoz, a teazsúrok rendezéséhez - csupa hasznos és érdekes infóval van tele! A szerző útirajzíró, illusztrátor és lelkes teafogyasztó. Az elmúlt évtizedet utazással töltötte, több mint 50 országban járt, és mindenhol megismerkedett a teázás hagyományaival.
A borhoz és a sörhöz hasonlóan minden teafajtának különálló története, forrása és ízprofilja van, a Darjeelingtől a matcháig és az Ezüsttűig. A tea a világ számos kultúrájának hagyományaiba is beágyazódott, és jellegzetes szertartásokon osztják meg másokkal, amelyek egyedi szokásokat, ételeket és kiegészítőket tartalmaznak. Szakértők és újoncok egyaránt megismerhetik:

• Hogyan készítsünk teát
• Teacsaládok és közös fajták
• Teahagyományok szerte a világon
• Hogyan lehet vendégül látni egy délutáni teát felnőtteknek
• Hogyan rendezzünk teapartit gyerekeknek

Fejezetek foglalkoznak a teák különféle típusaival, az teáskannák előnyeivel és hátrányaival szemben a laza levelű teákkal, hogyan lehet meghatározni a teakeverék ízét és utóízét, valamint hogyan lehet elkészíteni a tökéletes kupát. Kiváló utasítások találhatók a tea tárolására, a koffeintartalom meghatározására, valamint a helyes hőmérséklet és áztatási idő kiszámítására.

Ennek a zsebméretű útmutatónak a lapjain találunk hasznos információkat, útmutatásokat és apróságokat a tea szerelmeseinek.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)