Megúsztuk szárazon - életrajzi kalandos könyv a Dumaszínház tagjától

Hajdú Balázs első könyve két luxushajón dolgozó fiatalember életének igaz történetét dolgozza fel. Ez a könyv nem csak végtelen utazásokról, páratlan kalandokról és vicces abszurd helyzetekről szól. Nem csak Szaud-Arábiáról, Monacóról, vagy a karibi British Virgin Islandről. Ez a könyv két vidéki (szentesi-orosházi) fiatalemberről is szól, akik egy luxushajón találkoznak először. A vakmerő kitörésükről, kemény munkájukról, szegénységről és gazdagságról. A Világban járva önmagukat keresték és a megélhetést. Önmagukban és megélhetésükben pedig ráleltek a Világra.

A Dumaszínház tagjaként nevet szerzett fiatal humorista már régóta kacérkodott az írással. Saját bevallása szerint, ez eddig csak téma hiányában maradt el.

Mindig is szerettem írni és örülök neki, hogy kipróbálhattam magam ebben a műfajban. Nemrég keresett meg az ötlettel Kőrösi Norbert és Rima Péter, akiknek megvolt a sztorijuk, ezért nekem könnyű dolgom volt, már csak meg kellett írnom… A könyv alapvetően az önmegvalósításról szól és arról, hogy ha valamit teljes hittel csinálunk, az meghozza az eredményét és az élet meghálálja az erőfeszítéseket. A luxushajózáson belül azt a világot mutatjuk be, amit az utazók nem látnak, és akik nem dolgoztak ilyen hajón, talán el sem tudják képzelni. Szerintem attól igazán jó a könyv, hogy annak ellenére, hogy sok a humor benne, végig van valami mögöttes, komolyabb tartalom is, amiből az olvasó merítkezni tud.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)