Humoros és megindító a Pa-Dö-Dő emlékkönyv

Szeretet, tolerancia, baráti kapcsolatok és a függetlenség, amely a minket körülvevő káoszt tartja össze. Falusi Mariann és Lang Györgyi, azaz a Pa-Dö-Dő lányok sokáig vitatkoztak azon, hogy legyen-e könyv, illetve miről lehet oldalakat (kb. 160-at) írni. Szerencsére megszületett a memoár, amely róluk (beleértve Földvári Zsófit, aki szorgosan jegyzetelt) szól, és nem kell itt semmit halálosan komolyan venni!

Györgyi a mű születését hamar elintézte azzal, hogy a könyv olyan legyen, mint ők maguk. Mariann szerint az emlékek már feledésbe merültek, ezért ismerősöket és barátokat (pl.: Vitray Tamás, Hernádi Judit, Csonka András, Kulka János, Fáy Miklós, Puzsér Róbert vagy a Náksi) is bevonták a múltidézésbe. Viszont, lehet-e nem emlékezni a „Bye-Bye Szása” vagy a „Kiabálj!” sikerére? A többi már zenei történelem!

Mi az az Emlékkönyv?
Egy vicces és megindító történet a családról, annak minden furcsa formájáról, az örömteli és nehezen kiharcolt sebezhetőségről, azzá válásról, akinek lennie kell, és a szerelem határairól. A lányok (akik nem angyalok) élete tele volt és van sztorival.

Tény, hogy a 30 éves zenekarban 74 művész fordult meg, vagy dolgozott velük. Ha pedig a számoknál tartunk, akkor tudják, mennyi daluk van? Györgyi szerint 400, de Mari utánaszámolt: 240!

A színes fotókkal illusztrált kiadvány számos érdekességet tartalmaz, így a 22 fejezet mindegyikében van QR-kód, amelyet okostelefon segítségével használhatunk, ennek megfelelően meghallgathatunk egy klipet vagy ismert emberek véleményét a zenekarról. Az anekdotázásból kiderül még, hogy Györgyi mindig kimondja, ami nem tetszik neki, így vesztek össze az RTL Klub vezetőségével, emiatt Marit már nem hívják a műsorokba. Györgyi kedvenc művésze Koncz Zsuzsa, míg Marié pedig Presser.

Amit mindenképp meg kell említeni, hogy a Pa-Dö-Dő egy család, együtt járták be a világot, koncerteztek vagy épp buliztak, ha úgy adódott. Most elképzelhetjük, hogy a szállodai személyzet mit gondolt a lányokról! Inkább ne képzeljük el :-)

Ha nem Magyarországon születtek, akkor talán világsztárok lennének... ki tudja? Mi azért örülünk, hogy nem így történt! Aki a zene mellett másra is kíváncsi még, annak érdemes lapozgatni a színes állatos képek között, mert a lányok nagyon szeretik őket (is!), így bőven akad ilyen kép a könyvben.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)