Gyilkosság a benzinkúton

Magyar cím: 
Egy éjszaka a benzinkúton
Írta: 
Bander Anita

Bander Anita második krimi könyve betekintést enged egy norvég kisváros mindennapjaiba, egy nyomozó munkájába, valamint egy sorozatgyilkos elméjébe. A krimi nemcsak izgalmakat, de meglepő fordulatokat is rejt, amik a könyv végén kerülnek felszínre. Történetünk főszereplője a nyugdíjba készülő André Balke nyomozó, aki kitartó munkája által göngyölíti fel a szálakat a nyomozás során.

Norvégiában minden megváltozik, amikor az ott élők gyilkosságsorozatok részeseivé válnak. A közeli erdőkben könnyű prédájává válhat bárki a rejtélyes idegennek. A félelem és rettegés eluralkodik és lassan mindenki gyanús lesz. André Balke nyomozót bízzák meg az ügy kivizsgálásával és a férfi minden tőle telhetőt megtesz, hogy a tettes rács mögé kerüljön. A filmszerű történet az utolsó lapjáig tartogat izgalmakat. Gondoljunk csak bele, éjszaka a jóformán kihalt benzinkúton bármi megtörténhet…

A főszereplő élete rávilágít a társadalom hibáira, amelyek általában magának a bűncselekménynek az okai. Ez összefügg azzal, hogy az antihős gyakran megbirkózik egy gyilkossági rejtéllyel. A rejtély számos történetszálhoz és témához kötődik, valamint a modern társadalom sötét hátterének vizsgálata.

A könyv megvásárolható a https://www.libri.hu/konyv/bander_anita_csilla.egy-ejszaka-a-benzinkuton... oldalon!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)