Google Earth - Egy program, amelytől kinyílik a világ

Magyar cím: 
Nagy Róbert: Google Earth a gyakorlatban
Megjelenési év: 
2016

Ki ne vágyott volna már életében arra, hogy világokat utazzon át egy szempillantás alatt, havas hegycsúcsok felett repüljön el, vagy, hogy bekukkanthasson a nagyvárosok sötét sikátoraiba és madártávlatból tekinthessen végig a főutcák csillogó forgatagán? A Google Earth mára fogalommá vált. Azt azonban csak kevesen mondhatják el magukról, hogy professzionális szinten tudják kezelni a programot. Ez a kiadvány egyedi!

Úgymint látványos műholdfelvételek, háromdimenziós megjelenítés, részletes keresés, hatalmas adatbázis és tucatnyi extra szolgáltatás (mint például utazás a múltba és a tenger mélyére, turisztikai és gazdasági tartalmak megjelenítése, a Mars bolygó részletes térképe, vagy éppen a látványos csillagászati és asztronómiai térképek).

E praktikus kézikönyv segítségével a Google Earth felhasználói szintű kezelése mellett annak professzionális használatát is elsajátíthatják a tanulni vágyó felhasználók. A program használatát életkorra lebontva ismerhetjük meg, miközben számos egyéb tudományterület is előkerül, minden esetben a Google Earth-höz, illetve egyéb térképes tervezőprogramokhoz kapcsolódó viszonyukat vizsgálva. Megismerhetjük a Google Earth-ben látható adatok és paraméterek elméleti hátterét, megtudhatjuk, hogyan készülhetnek a bámulatosan összetett műszaki rajzok, miként készíthetünk magassági terepmetszetet a domborzati profil segítségével, közelebbről tanulmányozhatjuk a Google Earth csillagászmodulját és a kapcsolódó online térképes alkalmazásokat, valamint az izgalmas kézi mérő és navigációs eszközöket. A könyv második fele egyenként tárgyalja a Google Earth használatát a villamos energetika, távközlés, katasztrófavédelem, rendőri szervek, expedíciók, mentők, tűzoltók, repülés, hajózás, vasúti közlekedés, vízügy, televíziózás, honvédelem, csillagászat, erdészet, régészet, földrajz- és történelemoktatás szemszögéből. A fentieken túl a kíváncsi olvasó hasznos információkkal gazdagodhat arról, hogy a program miként használható a magánéletben, vagy akár szórakozásra is.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 szavazat)