A fiatal Loki hős akar lenni

Magyar cím: 
Marvel: Loki - A csínytevő sorsa
Írta: 
Mackenzi Lee

A regény a fiatal Lokiról szól és arra keresi a választ, hogy képesek vagyunk-e megváltoztatni az elkerülhetetlent. Loki valóban gonosz és hatalomra vágyik, vagy ez csak egy rossz prófécia? Hősünk minden áron be akarja bizonyítani, hogy ő ugyanolyan hős, mint bátyja, Thor. Azonban ezt senki sem hiszi el, kivéve Amorát, aki viszont nem olyan kedves és megértő, mint amilyennek mutatja magát. Kettejük sorsa a Földön dől el, és még a Bosszúállók sehol sincsenek… kaland, ármány és izgalom!

Loki fiatal korától kezdve tisztában volt vele, hogy egész élete és minden, amit tesz, egy verseny része a testvére ellen, és egy napon Asgard királya lehet apjuk Odin után. Thor azonban mindig mindenki kedvence. Loki varázsló, és bár a varázslatnak megvan a helye ebben a világban, a valódi hatalmi pozíciók tekintetében minden korábbi király harcos volt, például apja és testvére.

Ennek ismeretében Loki kifejlesztette az alkalmatlanság és a kívülállóság érzését, illetve annak szükségességét, hogy elnyomjon valamit, amivel született, és megtanuljon változtatni.
Igazi fordulópont a történet első részében, amikor Odin belenéz egy mágikus tükörbe, hogy elmondja a megdönthetetlen jövőt, és látja, hogy egyik fia sereget vezet Asgard ellen. Miután kihallgatta az erről szóló vitát, Lokinak van egy olyan érzése, hogy ez a látomás róla, nem pedig hűséges testvéréről szól, és meg kell értenie, mit jelenthet ez.

Ebből a meghatározó pillanatból a történet egy hihetetlen kalandba torkollik, beleértve a varázslatot, a gyilkosságot és a tizenkilencedik századi londoni eseményeket és a kérdést, hogy ki Loki.

A könyv nagyon jól ötvözi a hagyományos akciót és a szuperhős műfajt identitással, romantikával, családdal, és minden olvasót elgondolkodtat, hogy valójában mit is jelent jónak vagy gonosznak lenni.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)