Elton John szókimondó és őszinte memoárja

Magyar cím: 
Én Elton John

A Reginald Kenneth Dwightnak keresztelt, félénk, Buddy Holly-szemüveges meleg fiú London külvárosában, Pinnerben nőtt fel, és arról álmodozott, hogy popsztár lesz belőle. Huszonhárom éves korára túl volt az első amerikai koncertjén és jelenleg is népszerű, sőt már világsztár! Történetét sokan többféleképpen elmondták, viszont Elton soha nem írt önéletrajzi könyvet…egészen mostanáig! Vegyünk részt ezen az életét bemutató – színes és fekete-fehér képekkel illusztrált - „hullámvasúton”.

"Az a nagyszerű a rock and rollban,
hogy egy olyan ember is lehet sztár, mint én."
Elton John

A zenerajongó vagy Elton-fan azt gondolná, hogy a világsztár nyugdíjas éveiben könyvet ír a gyereknevelés mellett, ez nem így van. A legtöbb önéletrajzi kötetet nem maga a sztár írja, legalábbis nem szó szerint. Szükség van egy leközlőre, vagyis szellemíróra, jelen esetben ő Alexis Petridis angol újságíró, zenekritikus, akinek Elton elmondta az életét. Valljuk azért be, hogy jobban hangzik, ha azt olvassuk vagy halljuk, hogy maga a sztár írt könyvet. Ettől függetlenül az évtized pop memoárja igazi kincs nemcsak a rajongóknak. Elton különleges élete a Rocketman c. film kapcsán amúgy is reflektorfénybe került, annak ellenére, hogy Taron Egerton szerepelt benne.

Egy drámákkal teli élet – mindezt persze megfelelő humorral és iróniával fűszerezve -, kezdve a korai visszautasításoktól a slágerlista-vezető szupersztár léten át, az évtizedekig tartó kemény drogfüggőségen keresztül, addig, amikor saját Los Angeles-i medencéjében próbált öngyilkos lenni. Diszkózenére táncolás Diana hercegnővel és Erzsébet királynővel; nagyszerű barátság John Lennonnal, Freddie Mercuryval, George Michaellel; - sajnos ezek a barátok már az égi színpadon lépnek fel - az Aida, Az oroszlánkirály és a Billy Elliot Broadway-sikerekig.

Sir Elton Hercules John karrierje rendkívüli, rengeteg szuper dallal örvendeztetett meg minket. Ő minden idők egyik legsikeresebb szólózenésze, 26 arany-, 38 platina-, és egy gyémánt lemezzel. Elton számos díja között szerepel 6 Grammy, 13 Ivor Novellos és egy BRIT Award. AIDS-alapítványa eddig közel 450 millió dollárt gyűjtött össze a HIV/AIDS elleni világszintű küzdelemhez.

Férjével, David Furnishsel - ő volt a Billy Elliot The Musical előadás producere - él, két fiút nevelnek. Elton egyaránt alázattal és nyíltan beszél a zenéjéről és a rossz vagy botrányos kapcsolatairól, a szenvedélyeiről, valamint a hibáiról. Egy élő legenda és egy biztos, sokáig fogunk még róla beszélni.

Az egykori „Tiny Dancer” most már elégedett lehet, hiszen sikeres és boldog ember.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)