Egy kötelező képregénybiblia – MARVEL rajongóknak!

Magyar cím: 
Minden ami MARVEL
Írta: 
Adam Bray, Lorraine Cink, Melanie Scott

A 320 oldalas színes kiadványt elsősorban a képregényfanok fogják szeretni, de a MARVEL – filmek szerelmeseit sem hagyja hidegen. A kötetben az a legjobb, hogy szinte minden apró dolgot megtudhatunk a MARVEL birodalomból. Hősöket vagy karaktereket ismerhetünk meg, elhelyezve a képregényes idővonalban. Találkozhatunk a már jól ismert szuperhősökkel, illetve megismerhetjük hátterüket vagy az általuk használt eszközöket és fegyvereket.

„Csináljunk valami őrültséget… mondjuk mentsük meg a világot!” (Vasember)

Teljes körű útmutató a Marvel-képregények mozgalmas világához

Lehetetlen vállalkozás lenne mindent egyetlen kötetbe gyűjteni, ezért nézzük, hogy mire nem vállalkozik ez a könyv. Nem mutatja be a cég történetét, és nem is egy teljességre törekvő karakterenciklopédia. Sokkal inkább kalauz a fősodorbeli Marvel-univerzumhoz, annyi, felbukkanásának időrendjében szereplő karakterrel, helyszínnel, járművel, fegyverrel és varázstárggyal, amennyi csak elfér 320 oldalon. Megismerhetjük a SHIELD-Helibázist, Vasember páncélját vagy a Szabadság pajzsát. Nem beszélve a krí népirtásról vagy a Jean Grey magániskoláról. Mindezek mellett olvashatunk a népszerű Atlantiszról is.

A Minden ami Marvel tényekkel és izgalmakkal teli utazásra hív a negyvenes és ötvenes évek első nagy Marvel-hőseitől, gonosztevőitől, cowboysztárjaitól és képregényszereplőitől a hatvanas évek ikonikus szuperhősein és gonoszain át napjainkig, miközben bepillantást enged a karakterek szuper ereje, az általuk használt technológia és a főhadiszállásaik titkaiba.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)