Egy csodás Whitney Houston életút, ami (majdnem) megtörtént

A világot elvarázsolta hangjával és örök életű dalokat teremtett. A karizmatikus fellépésen egy visszafogott fiatal nő lebilincselte az egész termet. A neve? Whitney Houston. A feszült tinédzserből az évek során az egyik legsikeresebb énekesnő, majd legenda vált. Mindig mellette volt legjobb barátnője, Robyn. Azonban amikor találkozott Bobbyval, feje tetejére állt az élete. Míg karrierje új csúcsokat ért el, döntenie kellett, mire hajlandó áldozni a hírnévért...

Ezzel a könyvvel most kicsit belemerülhetünk Whitney magánéletébe, amely nem volt botrányoktól mentes, igaz a német szerző egy fiktív történetet tár az olvasó elé… Az írónő igyekszik elképzelni, hogyan zajlhattak le bizonyos események és találkozások a kutatásai alapján.

Sokan a The Bodyguard (Több mint testőr) film után szerettek bele Whitney hangjába, hiszen az ikonikus I Will Always Love You”-t, az egykori zenei csatornák szinte folyamatosan játszottak, és jelenleg is a 90-es évek legjobb dala vagy minden idők legsikeresebb filmzenéi között szerepel.

Az olvasó a regény olvasása közben sok mindent megtudhat. Robyn, a legjobb barátnője, előtte sosem hallottuk, de nyilvánvalóan nagyon fontos személy volt az életében. Bobby Brown itt is feketelistán van, ahogy a valóságban sem volt szent. Sokan megdöbbenhetnek azon is, hogy Whitney milyen fiatalon távozott, „azt hittük idősebb volt”. Ez biztos a dalai örökké élnek és a legtöbb emlékzenekar vagy ilyen koncertesten a slágerek felidézik a legendás előadót.

Hanna Faber a német Süddeutsche Zeitung szerkesztője és Whitney Houston-rajongó, sosem találkozott az énekesnővel minden információt a kutatásaiból szerzett és kettő amerikai életrajzíró kötetéből. Ez némiképp árnyalhatja a könyv cselekményét, de mivel regényről beszélünk a fantázia mindent felülír. Ezzel erővel, akár magyar szerző is írhatta volna kár, hogy nem így történt…

Bizonyára vagyunk egypáran, akik hallgatták nem egyszer az „I Wanna Dance With Somebody” számot, vagy sírtunk az "I Will Always Love You" hallatán. Akkor merüljünk el az egyik legfényesebb zenei legendánk lenyűgöző életében és vegyük úgy, hogy Whitney-nek lenyűgöző élet adatott meg. Jelen esetben úgyis a dalok és az énekesnőről alkotott kép a lényeg!

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)