A boldogsághoz vezető út sosem egyszerű

Magyar cím: 
Miért olyan nehéz boldognak lenni?
Írta: 
Adam Silvera

Az író saját élményeit és érzelmi vívódásait adja közre első regényében, miközben a könyv végén kifejti, hogy nem könnyű ma sem melegnek lenni. Főhőse ugyan 16 éves de a regény leginkább a felnőttek számára készült. Rengeteg érzelmen és drámán keresztül lehetünk tanúi egy 16 éves fiú boldogságkeresésének, míg végül hősünk rájön, hogy az emlékek törlése az egyetlen vígasz...vagy mégsem? Aaron Soto igyekszik újra magára találni egy családi tragédiát követő nyáron.

A barátnője, Genevieve segítségével lassanként emlékezni kezd, milyen lehet a boldogság, ám amint összebarátkozik Thomasszal, minden összezavarodik, amit a múltjáról és a jövőjéről gondolt. Nagyon sok, mindannyiunkat foglalkoztató kérdést is feszeget a szexualitás választhatóságán túl ez a szívbemarkolóan őszinte LMBT-könyv Adam Silverától.

Ez az okos regény számos etikai kérdést is felvet: mennyiben határoznak meg minket az emlékeink? Képes lehet bármi megváltoztatni a személyiségünk lényegét? Ha választhatnánk, akkor is együtt akarnánk élni a fájdalmas emlékeinkkel? Teszi mindezt úgy, hogy kiválóan megrajzolt karaktereivel közben beszippantja olvasóit a hömpölygő, érzelemközpontú cselekménybe.

Igazi happy end nincs mint, hogy a valóságban sem minden olyan egyszerű. Tanulság viszont van bőven! Szükség van az ilyen érzelmes regényekre!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)