Bakancslistás világ körüli csodák

Magyar cím: 
77 csodálatos úti cél

Utazni jó, és néha érdemes egy kicsit kilépni a komfortzónánkból, hogy felfedezzünk új dolgokat a világban. Öt kontinens legismertebb ember alkotta nevezetességei elevenednek meg ebben a csodaszép fotókkal illusztrált kiadványban. A 175 oldalas könyvben mindenki megtalálja, a számára kedves úti célt, amelyhez részletes ismertető is tartozik. Aki pedig sokat van távol, talán elmondhatja, hogy a 77 "csoda" valamelyikét már látta korábban.Kellemes olvasást illetve utazást!

Ebben a különleges kötetben tehát 77 kedvelt és népszerű nevezetesség található, amelyek kivétel nélkül szerepelhetnének egy 10-es listán is. A könyv segítségével bejárhatjuk mind az öt kontinens. Számos olvasó illetve utazó számára ezen csodák javarészt már nem ismeretlenek, viszont biztos lesz olyan szemlélő, aki most először tekinti meg őket.

Különleges utazásunk Európával indul: Eiffel-torony, Stonehenge, Royal Mile: középkori utca az edinburgh-i vár és a Holyrood-palota között, Szentpétervár, vagy a bécsi Hofburg kerülhet említésre. Honi nevezetesség pedig a Pannonhalmi főapátság. De folytathatjuk a csodákat a Neuschwanstein-i álomkastéllyal, a svájci Gleccserexpresszel, amely a világ leglassúbb expresszvonata. Pompeji romvárosa, a különleges Vatikán, vagy a két világ vallás szent helye: a Hagia Szophia székesegyház is a legnépszerűbb látnivalók egyike lehet.

Európa után Ázsia -és Ausztrália irányába nézelődhetünk: Jeruzsálem szent városa, Petra romvárosa, Mekka, vagy a Tádzs Mahal szintén népszerű úti cél. Nem beszélve a kétezer éven át épült kínai Nagy Falról, a Tiltott városról, vagy a hsziani agyag-hadseregről. Ide tartozik még a népszerű Bangkok (Smaragd Buddha otthona) és jól ismert Sydney-i Operaház.

Afrika pedig bemutatja a gízai piramisokat és a 3300 éves sziklatemplomot (Abu Szimbel templomegyüttese).

Amerika sem szűkölködik szép látnivalókban: Machu Picchu (a népszerű inka romváros); Havanna, vagy Manhattan metropolisza: itt található a világ legismertebb felhőkarcolói. A világ legnépszerűbb vízesése, a Niagara-vízesés, vagy a Grand Canyon Nemzeti park szintén a kötelező látnivalók egyike. A felsorolásból nem hiányozhat San Francisco jelképe, a Golden Gate híd sem.

Érdemes utazás előtt vagy közben tájékozódni a könyvben leírt célokról és később személyesen is meg kell tekinteni ezeket a csodákat. Kalandra fel!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)