Az utazás boldoggá tesz - különleges, de igaz történetek!

Magyar cím: 
Elmentem világgá! - 80 sztorival a föld körül
Írta: 
Földvári András

Akinek van jó képzelőerője, az már gondolatban bejárta a világot. Földvári András, akinek az utazás és a repülés egyszerre volt munka és hobbi, meg is valósította korábbi álmát. Első könyvében saját sztoriját olvashatjuk abban a humoros stílusban, amely így is történt. A szerencse mellett a szerző nyelvtudása is segített a bajban. Strandolt Grönlandon. Belenézett az Ördög torkába Türkmenisztánban, őrizetesként megnevettette a dél-szudáni főrendőrt, nemkívánatos személy lett Vanuatun.

Átszelte az Egyesült Államokat a 66-os úton és a helyszínen élte át a 2004-es thaiföldi cunamit. Egyszer tíz reptéren járt egyetlen nap alatt – és kétszer lépett át a 2020-as évbe.

Földvári András 795 reptéren utazott át, 2650 járaton ült, a megtett távolságok alapján eddig 113-szor kerülte meg a Földet, és több mint 11-szer juthatott volna el a Holdra. Vannak olyanok, akiknek az utazás csak egy szórakozás, van, akinek életforma Andrásnak viszont életszükséglet. A legnehezebb helyzetekben, a világ legképtelenebb helyszínein is feltalálja magát, és ami még fontosabb: sosem hagyja el humorérzéke.

Az olvasó 80 igaz – tényleg így történt! - sztorit kap és talán arra is rájön, hogy utazni jó dolog. A boldog utazó könnyebben teremt kapcsolatokat, nyitottabb a világra és az emberekre és kevésbé pesszimista. Érdemes tanulni a leírtakból és talán a jövőben mi is eljuthatunk azokra a csodálatos helyszínekre, ahol Földvári András már járt.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)