Az univerzum ad majd elvesz – nem szokványos szerelmi történet

Az életben vannak találkozások, melyek a véletlen művei, és vannak történetek, melyeket az univerzum saját forgatókönyve alapján ír. Adam Silvera és Becky Albertalli közös regénye, a What If It's Us? - Mi van, ha pont nekünk sikerül? az ilyen találkozások kereszteződésében helyezkedik el, ahol a sors és az önként választott út találkozik. Az olvasó egy különleges szerelmi történetet ismerhet meg és igazán belevaló fiatalokat.

Ben és Arthur nem is különbözhetnének jobban egymástól, mégis a sors útjai furcsa módon összefonódnak. Egy New York-i postában kezdődik minden, ahol egy elveszett postai csomag miatt a sorsok összefonódnak. De mit tehet két fiú, akik olyan eltérőek, mégis az univerzum újra és újra egymás útjába sodorja őket? Van rá mód, hogy a történetük megkapja a boldog befejezést?

A könyv tele van humorral, érzelemmel, és a mai ifjúság kihívásaival, amelyeket a szerzők éleslátással és talán kicsit túl sok empátiával ábrázolnak. A karakterek életszagúak, a városi környezet pedig elevenen és valósághűen jelenik meg. A regény egy modern szerelmi történet, mely az első randevúktól az újrakezdésig mindent felölel. Ez a könyv nemcsak a fiataloknak kínál útmutatást, hanem mindazoknak, akik valaha is keresztezték útjaikat valakivel és merültek el a „mi lenne, ha…” kérdésben.

A két, kritikai elismerésben részesült sikerkönyv szerzője, Becky Albertalli és Adam Silvera, ötvözték kivételes tehetségüket ebben az eszes, humoros és őszinte közös műben, ami két markánsan eltérő fiú történetét meséli el. Ők maguk sem tudják eldönteni, hogy az univerzum összeilleszti-e őket, vagy épp elválasztja őket egymástól.

Mindenkinek ajánljuk, aki hisz a véletlenekben, a sorsban, és abban, hogy néha a sors összehozza azokat, akiknek találkozniuk kell. Azonban életünket és sorsunkat mi magunk alakítjuk, tehát néha jó, ha nem mindent a véletlenre bízunk!

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)