Az OASIS-ban a játék folytatódik

Magyar cím: 
Ready Player Two
Írta: 
Ernest Cline

Az első rész könnyed és hiteles hangneme, valamint optimizmusa miatt tett szert rendkívüli népszerűségre, nem beszélve az izgalmas történetről. A folytatás Ready Player Two címmel szintén nem okoz csalódást a műfaj kedvelőinek, és ha igazak a hírek, akkor ebből is készül filmváltozat. Néhány nappal James Halliday, az OASIS alapítójának legendás versenye után Wade Watts újabb felfedezést tesz: talál egy olyan technológiát, amely ismét megrengeti a világot…

James Halliday széfjének mélyén egy olyan technológiai újítás rejtőzik az alapító örökösére várva, amely ismételten fel fogja forgatni a világot, az OASIS-t pedig ezerszer bámulatosabbá és lebilincselőbbé teszi, mint amire Wade valaha is számított volna. Ez a titok azonban egy újabb rejtvényt és küldetést is hoz magával, egy titokzatos nyeremény ígéretével kecsegtetve. Mindeközben felbukkan egy váratlan ellenfél, aki igen erős hatalommal bír, és akár milliókkal is képes végezni, hogy elérje célját, illetve megszerezze a nyereményt.

Ernest Cline bestsellerének régóta várt folytatásában nemcsak Wade élete és az OASIS jövője a tét, hanem az egész emberiség sorsa. Az elődhöz hasonlóan ez a könyv is számos nagy eredményt tud felmutatni. Mindig úgy érezzük, hogy az OASIS eseményei, bármilyen fantasztikusak vagy szürreálisak legyenek is, jelentőséggel és következményekkel bírnak. Hasonló hatást érnek el, mint a The Phantom Tollbooth vagy az Időcsavar (A Wrinkle in Time) nagy klasszikusai, amelyek szintén furcsa és különleges helyszínekre kalauzolták el szereplőiket. A szerző további mélységeket ad karaktereinek ahhoz képest, hogy milyenek voltak, amikor először találkoztunk velük. Wade és Art3mis szerelmi története, amely párhuzamosan fut Og Morrow és halott felesége, Kira történetszálával, mindvégig szívszorító és lebilincselő marad.

Akármilyen gazdag popkulturális utalásokban a Cline által megalkotott világ, a képregényeket teljesen kihagyja belőle. Nincs Marvel- vagy DC-szál az OASIS-ban, helyette ott a virtuális valóság, amely nagyon életszerű és reális.
Mindezek mellett új kihívások és témák jelennek meg, amelyeket élvezettel követünk, miközben magunk is egyre mélyebben elmerülünk az OASIS virtuális univerzumában. Az író még korábban bejelentette, hogy lesz filmadaptáció (az első rész mozisikere is ezt támasztja alá), így a műfaj kedvelői már most előre izgulhatnak!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)