Arnold Schwarzenegger különös élete

Írta: 
Arnold Schwarzenegger

Arnold 1947-ben született az ausztriai Thalban. Hétszeres Mr. Olympia- és hatszoros Mr. Universe-győztes testépítő. Sportkarrierjét követően színészként olyan filmek főszereplője, mint a Terminátor, a Ragadozó vagy épp a Conan, a barbár. 2003 és 2011 között Kalifornia állam kormányzója. Jelenleg ismét a filmek világában érzi jól magát, miközben a napi edzéseket sem hanyagolja. Arnold életútja rendkívüli és szórakoztató főleg úgy, ahogyan a maga briliáns módján elmeséli ebben a kötetben.

Arnold arról álmodott, hogy Amerikában testépítő bajnok és híres mozisztár válik belőle. Huszonegy éves korára már Los Angelesben él a Mr. Universe friss győzteseként.
Öt évvel később megtanul angolul, és immár a világ legismertebb testépítője.
Tíz évvel később megszerzi a diplomáját és milliókat keres sikeres ingatlanbefektetéseivel és a testépítéssel, valamint elnyeri a Golden Globe-díjat a Maradj éhen! című filmben nyújtott drámai alakításáért. Húsz évvel később már a világ egyik legnépszerűbb mozisztárja, és egyúttal kiemelkedő republikánus politikus. Összeházasodik Maria Shriverrel, John F. Kennedy unokahúgával. Harminchat évvel Amerikába érkezése után Arnoldot – akit valaha testépítő körökben az Osztrák Tölgyként emlegettek – a jelentős gazdasági hatalomként számontartott Kalifornia állam kormányzójává választják. Átvezeti államát pénzügyi válságon, természeti katasztrófákon és politikai zűrzavaron. Sikerrel keresztülviszi a mindkét politikai oldal támogatását igénylő terveit, környezetvédelmi programját és választási reformját. Maria Shriverrel közösen négy fantasztikus gyermeket nevel fel. A körülötte kialakuló botrányban is megpróbálja egyben tartani családját. Csakis ebben a könyvben olvasható a saját története, Arnold valódi „emlékmása”.

Az Emlékmás részletesen beszélt politikai karrierjéről, azonban a kormányzóság korábbi sikereihez hasonlóan ő sem érte el ugyanezt a csúcsot. Bár nem volt felkészülve a pozícióra, de nem is volt ez azért olyan rossz. A könyv egy, a „Titok” című fejezetet is tartalmaz, amely a családi életet elborító ellentmondásos igazságról szól. Megbánta és nyíltan elismerte hibáját.

Schwarzenegger önéletrajzát azzal egészíti ki, hogy életének tíz alapelvét terjeszti elő, amelyeket tapasztalatai alapján idővel teljesített. Így a könyv nemcsak önéletrajz, hanem egyedinek is minősíthető a motivációs kiadványok között. Jelenleg pedig Arnold újra a filmek világában él és szintén hódol másik szenvedélyének, a sportnak! Ilyen egy örökifjú!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)