André Calvi újra bevetésen Frei Tamás izgalmas regényében

A könyv lapjain felbukkan a jelenleg is rendkívül aktuális ukrajnai háború, Frei Tamás fiktív történetében Amerika továbbra is szilárdan áll Ukrajna mellett, míg Kína támogatja Putyint. Az ukrán konfliktus, ami már évek óta húzódik, holtpontra ért, és egyik fél sem tudja legyőzni a másikat. Az egész világ aggódva követi a történéseket. Minden jelezni látszik, hogy az ukrán tragédiának csak egyféleképpen lehet véget vetni, és Putyint csak egy dolog képes megállítani: egy puccs Moszkvában. Kaland, akció és izgalom…ahogy már megszokhattuk!

Putyin napjai megvannak számlálva – modern kori cárnak a hatalmához való utolsó ragaszkodása. Ki és hogyan fogja megállítani ezt a fenséges hatalmat? A történet helyszíne Oroszország, a közeljövőben. Egy teherszállító repülőgép közelít Berlinből Moszkva felé, szállítva az oroszok számára nélkülözhetetlen alkatrészeket. Ám a fedélzetén rejtőzik valami titokzatos is, amit az amerikai titkosszolgálat ügyesen elhelyezett a pilótafülkében. A következő órákban az egész világot megváltoztathatja ez a rejtélyes esemény...

Mert valami nem stimmel! Az ukrán háború hosszú évei alatt a konfliktus holtpontra jutott, a lövészárkokban továbbra is ezrek vesznek részt a véres harcokban, miközben még a tűzszünet is távoli álomnak tűnik. Az Egyesült Államok kitart Ukrajna mellett, míg Kína támogatja Putyint. Ám a háttérben nagyobb hatalmi játszma zajlik: vajon fennmarad-e a jelenlegi világrend, vagy a nagyhatalmak újraosztják egymás között Kelet-Európát? És mi lesz Magyarországgal, fenyegeti-e a perifériára sodródás veszélye?

Míg a világ aggodalommal figyeli a fejleményeket, minden jel arra utal, hogy az ukrán tragédiának csak egy lehetséges vége lehet – egy puccs Moszkvában. Frei Tamás új regénye a jelenlegi világpolitika sötét eseményeit és azok elképzelt következményeit helyezi a középpontba. Ebben a fordulatos akcióthrillerben az olvasók találkozhatnak újra André Calvival, akinek élete az elmúlt nyolc évben gyökeres változáson ment keresztül, amikor utoljára próbált „javítani az arányokon”. Most azonban még nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie.

Akik egyszer belemerültek, azok sosem felejtik el Frei Tamás első regényét, a 2010-es „A megmentő”-t. Tizenhárom év elteltével a magyar kalandregény nagymestere továbbra is magas színvonalon működik. A történet igen közelről befolyásol minket, magyarokat…

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)