Alföldi - Tabumentes mélyinterjú aktuális témákkal

Alföldi Róbert évtizedek óta meghatározó alakja a magyar kulturális életnek. Mint színész, rendező és színházigazgató, ő az egyik legkiemelkedőbb és legtartalmasabb művész a hazai színtéren. Bár sokan „celebnek” tartják (bár ő maga tagadja ezt a címet), Alföldi a magyar művészeti élet egyik legmegbízhatóbb és folyamatosan népszerű alakja. A kötetben Csáki Judit színházkritikus faggatja az előadóművész személyes és szakmai múltjáról, jelenéről, színészi és rendezői identitásáról, valamint műhelytitkokról.

A beszélgetés kitér a kulturális környezetre és a világra is, amelyben Alföldi él. A könyv továbbá mások szemszögéből is bemutatja Alföldi pályáját, kritikusok és színházművészek emlékeznek vissza az eddigi munkásságára. Az olvasó számára is lehetőség nyílik saját élményeinek felidézésére, és remélhetőleg néhány kérdésére is választ talál a riportkönyv lapjain, amelyet színészi és rendezői bibliográfiák egészítenek ki.

Tompa Andrea ajánlójában például így fogalmaz: „Egyetlen emberi élet sem egy nyitott könyv, de Alföldi Róbert megengedi, hogy Csáki Judit belelapozzon az övébe, és megmutassa szakmai és személyes útjának kanyarjait. Mindez tanulságos lenyomata a jelennek és közelmúltnak.”

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)