MA•ZE: egyszerre magyar és nemzetközi táncformáció

Egy este (szeptember 21. és 22.) két különleges előadást is láthatunk a Trafóban. Nagy Emese, Simet Jessica és Várnagy Kristóf táncosok a DART formációból kiválva a közelmúltban MA•ZE néven alakultak újjá. Várnagy Kristóf mesélt az előadásról, a kezdetekről és a tervekről.

Eléggé sok nemzetiségű a csapat. Mennyire volt tudatos mindez?
Valóban számos országot (UK, IT, FR, CA, SWE, IL) megjárt művészek adják a MA•ZE magját, kiterjedt külföldi kapcsolatrendszerrel, de nemzetiségünket tekintve mindanyian magyarok vagyunk.

Kinek az ötlete volt a MA•ZE és van-e mélyebb jelentése a névnek?
A csapatot hárman alapítottuk (Nagy Emese, Simet Jessica, Várnagy Kristóf) több korábbi sikeres együttműködés folytatásaként, és mikor nevet kerestünk, a jelentés felett fontosabb szempont volt az, hogy játékos legyen a név. Mi az? Ma ez: MA•ZE. Be a-maze-d!

Szeptember dupla előadással is debütáltok a Trafóban, hogyan jött az ötlet a dupla performanszra?
Egy ránk jellemző estét szerettünk volna létrehozni, ami egyszerre magyar és nemzetközi. Így az este első felében egy olyan előadást láthat majd a közönség amihez a zenét Jónás Vera (Jónás Vera Experiment) és Csizmás András (Freakin'Disco) adja, míg a második rész koreográfiáját a világhírű Batsheva táncegyüttes két korábbi tagja, Guy Shomroni és Yaniv Abraham készítik.

Mik a jövőbeni tervek? Mennyire gondolkodtok nemzetközi előadásokon?
Az előadás érdemi forgalmazását a premier után kezdjük meg, ugyanakkor már most van külföldről érdeklődés a produkció iránt. Mindenesetre most a legfontosabb számunkra, hogy Magyarországon kialakítsunk egy erős bázist. Ezért a Trafó mellett igyekszünk minnél többet játszani még itthon, Budapesten és vidéken egyaránt. Így a 21-22-i Trafó premiert követően többször leszünk láthatóak a MU Színház programjában, illetve majd az ősz folyamán fellépünk Miskolcon.

A tánc mellett mivel kapcsolódtok ki?
Nehéz erre választ adni, mert sokan vagyunk, sokfélék. A város legkülönbözőbb pontjain lehet velünk összefutni, a legeltérőbb programokon. Mindenesetre ami közös bennünk, az a nyitottság, kíváncsiság, és kalandvágy. Egy flashmob-ba bármikor belefuthat az ember:-)

Fotó: Hevér Zsófia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)