GLASSO - Értő kezekben varázslatos muzsika csendül fel az egyszerű üvegpoharakból

Varga Bence – GLASSO – mindenkit elvarázsol egyedi és nem mindennapi üvegpoharai segítségével. A különleges produkció a mások számára csupán háztartási kellékként funkcionáló üvegtestekből csalogatja elő a gyönyörű dallamokat és különleges ritmusokat. Kis hazánkban teljesen egyedülálló dologról van szó. Többek között erről is beszélgettünk a művésszel.

Zenész vagy művész? Vagy mindkettő?
Mindkettő:-) Mert a Glasso – az éneklő poharak zenei produkcióban hagyományos hangszerek helyett a gondosan kiválogatott üvegpoharak játsszák a főszerepet. Mellettük természetesen maga a zenész, aki az üvegtestekből elővarázsolja a gyönyörű dallamokat és harmóniákat. A művész – aki egyben zenész is - pusztán a kezével csalogatja elő a dallamokat a poharakból, és emellett egy speciális, erre a célra kifejlesztett ütős eszközzel is megszólaltatja az egyedi tervezésű, különleges hangszert.

Hogyan kell elképzelni a produkciót? Milyen dallamok szólalhatnak meg általad?
Vízzel különböző szintekig megtöltött poharakat használom egy-egy hang megszólaltatására. Így lesznek az ismert és kevésbé ismert dallamok egyedi hangzásúak. A repertoár pedig széles: Megfér egymás mellett Frank Sinatra, Louis Armstrong, George Michael és Sting, de mellettük ott vannak a legváltozatosabb népdalok is.

Eléggé impozáns a lista. Mi a helyzet a klasszikusokkal?
Igyekszek mindig belecsempészni egy-egy Mozart dallamot is a műsorba, elvégre komolyzenei tanulmányokat végeztem és ez a munkám is.

Legközelebb hol találkozhatunk a GLASSO-val?
Nyáron, Budapesten és a Balaton parton majd ősszel Taksonyban lesz koncert.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)