Földvári András: “Következő cél az Antarktisz és repterek minden kontinensen!”

Az Elmentem Világgá! könyv szerzője majd 795 reptéren utazott át, 2650 járaton ült, a megtett távolságok alapján eddig 113-szor kerülte meg a Földet. Vannak olyanok, akiknek az utazás csak egy szabadidős tevékenység, van, akinek életforma Andrásnak viszont életszükséglet. András már nyugdíjas de pihenésre nincs idő, vannak vágyak és tervek. Beszélgettünk a kezdetekről, a sokoldalú munkahelyekről, a családról és a további utazási desztinációkról is.

Számodra mit adott az utazás az átélt élmények mellett?
Az átélt élmények nekem a maximumot adják, hiszen az utazás a tervezéstől a megvalósításig csodás élmények halmaza. Nehéz erről újat mondani. Idegen kultúrák szokások megismerése, megtanulni a szépség relativitását.. Burundiban a királyi palota egy nagyobb faviskó - sorolhatnám.

Melyik állásodra voltál a legbüszkébb?
Talán a Malév szolgáltatás fejlesztési osztályának vezetése volt szakmailag a legnagyobb kihívás. Hozzám tartozott a fedélzeti szolgáltatások kialakítása, egyenruhák, arculati elemek a gépektől irodáktól az egyenruháig, büszke vagyok hogy a törzsutas programnak és az üzleti várónak - Duna Club - névadója lehettem. Felügyelhettem az ügyfél kapcsolatokat, a gépek fedélzeti szórakoztató programjait is profi kollégáimmal készítettük el. Csodás idők voltak.

Ha a vezető fapados társaságokat nézzük, akkor Ryanair vagy WizzAir? Vagy egyik sem?:-)
A Termek kialakítás miatt a Wizz, az üzlet politikájukat, túlzott profit orientációját nem kedvelem, de magas szakmai színvonalat tapasztalok a személyzettől, biztonsági eljárásaik világ színvonal felettiek.
Mit tartalmaz Földvári András bakancslistája?
Hűha, ez elég hosszú lista,inkább csak fejezeteket említenék: Repterek minden kontinensen beleértve az Antarktiszt, Szigetek amelyek nem önálló országok de többé kevésbé önállóak. Új Kaledónia, Cook szigetek, Szent Ilona stb..
Aki téged "követne" a világ körül, annak mit tanácsolsz, hogyan induljon el, illetve mire figyeljen oda?
Tervezzen jó előre ez a biztos. Fontos a jó bakancslista és az azon szereplőkről azokat kell előre venni ahova akciós repülőjegyek vannak. Jó a kanapé szörf aktív tagja lenni ejtőernyősként az idegen kultúrák, helyek és nyelvek központjába csöppeni.

Fiaid örökölték az utazási szenvedélyed?
Sajnos nem igazán, a nagyobbik a kalandtúrákat kedveli a kisebbik az aktív sportokat természetes környezetet szereti -,de így is jó 50 országba eljutottak nyitottak maradtak a Nagyvilágra.

Legközelebb merre indulsz útnak? Belföldre vagy külföldre?
Kis országunkat szinte bejártam már, végig eveztem minden jelentősebb vízi utunkat, inkább a külföld vonz.

Lesz-e majd újabb 80 történet?
Újabb könyv - könyvek ötlete megfogalmazódott bennem talán egy huzamban kevesebb történet kicsit hosszabban, de nem szeretném hogy a mennyiség a minőség rovására menjen. Legközelebbi hosszabb utam Dél Afrikába visz vissza ... Új utakra Lucifer:-)

Fotó: szerző (archív)
(A felső kép egy nyitó járat Malawiba melyen csak hölgyek dolgoztak, kapitány másodpilóta és légi utaskísérők.
A lenti kép az Észak - Korea és Kína között közlekedő vonat kocsija).

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)