Falusi Mariann: "semmit sem csinálnék másképp!"

Falusi Mariann, Artisjus-díjas magyar dzsesszénekes, a legendás Pa-dö-dő együttes meghatározó tagja, rádiós- és televíziós műsorvezető és színésznő. 2020. május 7-én a Budapest Kongresszus Központ színpadán ad koncertet. A különleges este a sokat mondó „Darabjaim” címet kapta. Mariann vidám személyiség és megszállott utazó is. Közelgő koncertje kapcsán beszélgettünk vele. Az interjú kérdéseit részben olvasóink állították össze!

Mikor döntötted el, hogy énekes leszel?
Hogy is szokták mondani?:-) Gyerekkoromtól kezdve énekelek. Egyszerű és egyértelmű volt a pályaválasztás, igaz akkoriban kötelező volt a pályaválasztási tanácsadót felkeresni ahol a válaszaim alapján nekem a geológus szakmát ajánlották, ami talán Apukám munkája miatt érdekelhetett is, de utalhat az utazási mániámra és a természet szeretetére.

Mennyire áldás és átok a Pa-Dö-Dő? Gondolok itt arra, hogy leginkább a
formáció ragadt meg a köztudatban
.
Egyértelmű, hogy csakis áldás. Egyedülállóan jól pozicionált marketing szempontból is:-), 32 éve fennáll, jellegzetes külső jellegzetes tartalom, állandóság vidámság mi kell még?:-) és talán a legfontosabb: minden percében marha jó csinálni..32 éve.

Egy nőnek nem szokás utalni a korára, de remekül nézel ki. Mire vagy
igazán büszke pályád során és milyen kihívásra vagy újdonságra vágysz még?

Mégis megkérdezted:-)
Mindenre büszke vagyok, semmit nem csinálnék másképp. Nagyon sok tervem van,ezek egyike a május 7-i koncert, a kihívásokat pedig mindig várom bárhonnan jönnek is.

Hogyan alakult ki Lovasi Andrással a munkakapcsolatod?
András felkért, hogy a Semmi konferencia című szcenírozott koncerten vegyek részt, amivel sok helyszínen jártunk, aztán meghívott a saját évfordulós és Kiscsillag koncertjeire is. A napokban énekeltem lemezre két számot és már újabb fellépésekről is szó van.

Mesélj egy kicsit a májusi koncertről! Milyen dalokat hallhatunk,
illetve lesznek-e vendégművészek?

A legszeretettebb dalok (pl.: A part, Két szív, Szép az élet) lesznek és érdekességek is, például egy monodráma zenei részletei amit Födő Sanyi írt és játszott velem, aki természetesen vendég lesz. Hogy kik jönnek még az részben kitalálható, de leginkább azoknak lesz meglepetés, nagy meglepetés akik eljönnek hiszen ez egy személyes hangvételű, intim találka lesz remélhetőleg sok ezer zeneszerető emberrel..

Lang Györgyivel legendás a barátságotok. Szoktatok veszekedni? Volt
hosszan tartó „haragszomrád” periódus?

Szeretjük és tiszteljük egymást. Györgyi a testvérem és tipikusan jó testvér tudod, aki a másiknak mindig többet ad. Sosem volt összeveszés!

Nagy utazó is vagy, hova szeretnél még eljutni? Milyen bakancslistás
terveid vannak?

Utazni imádok feltölt, kikapcsol és gondolkodásra döntésekre hajt, de a döntés két jó lehetőség között van, a gondolkodás a felfedezett szépségekről szól egyszóval a legcsodálatosabb dolog.
A bakancslistát a szabaddá tett idő és elkölthető pénz határozza meg. Vágyaim a szomszéd kis falutól a Föld túlsó oldaláig szabadon hajtanának.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)