Beliczai Balázs nem lett operaénekes, helyette népszerű humorista jó hangi adottságokkal

Manapság ritka az olyan humorista, aki nem csak parodizál, hanem kiválóan énekel és mindezt humorosan elő is tudja adni. Pedig Balázs kiskorában teljesen másról álmodozott. A humorról, a kezdetekről és a nyári tervekről beszélgettünk vele.

Színésznek vagy humoristának tartod magad?
Egy igazi színésznek tragédiában és komédiában is otthonosan kell mozognia, belőlem azonban hiányzik a drámai véna. Ha színészi játékról van szó, akkor is inkább a komikus témák vonzanak.

Kiskorodban milyen terveid voltak, mi szerettél volna lenni?
Szerettem az olasz operákat, a híres tenor áriákat, ezért szívesen lettem volna operaénekes. Persze ehhez olyan hang kell, ami át tud vinni egy szimfonikus zenekart. És kiegyenlítetten szól minimum két oktávon. Be kellett látnom, hogy erre születni kell.

Énekelsz, leginkább paródiákat, remek a hangod. Ilyen irányú terveid vannak?
Nincsenek, mert ezek csak a műsorom színesítését hivatottak szolgálni. Olyan elemek, amikkel csak egyedibbé igyekszem tenni a fellépéseim. Inkább azon gondolkodom, milyen egyéb fogásokkal lehetne újabb színt vinni a produkciókba.

Kit szeretsz parodizálni a legjobban?
Politikusokat. Bár azok ugyebár jönnek- mennek, ahogy a politika is változik. Jobb, ha olyan valakit figuráz ki az ember, aki kormányoktól függetlenül, folyamatosan jelen van. Ilyen például Szellő István, a híradós. Őt pont ezért mindenki ismeri, és bármikor elő lehet venni.

Úgy tudjuk, hogy szereted a focit, melyik csapatnak drukkolsz, mennyire követed a VB-t?
Általában akkor kezdek bekapcsolódni, amikor már közeledik a döntő. Idén Németországnak drukkolok. Minden tiszteletem a játékosoké, akiknek a brazil klímában ilyen sokat kell rohangálnia le-föl.

Hogyan telik a nyár hátralevő része?
Beindult a fesztivál szezon, de azért jut idő nyaralásra is. Barcelonába készülök, mert nagyon sok szépet hallottam róla. De egy fellépés kapcsán Erdélybe is ellátogatok még. Ne feledjük Dumafüredet, ahol minden nyáron fergeteges a hangulat.

A jövőben lesznek saját estjeid?
Egy önálló produkció nagy kihívás, még nem szántam rá magam. Talán már túlontúl is megszoktam, hogy minimum ketten visszük a hátunkon az estét, hiszen a vidéki városok dumaszínházas műsoraiban párosával szoktunk fellépni. Azt szeretem, mert az utazás alatt sem vagyok egyedül, és az est vége is közös siker.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)