XXV – különleges Robbie Williams Best of lemez

A népszerű előadóművész 25. évfordulóját ünneplő kollekció 18 slágert tartalmaz az egykori Take That-sztár teljes diszkográfiájából, az egyik legkorábbi dalától az Angels -en át a Love My Life -ig, valamint a vadonatúj Lost számmal. A válogatáslemez különlegességét a lírai dalok szimfonikus változata adja, így az énekes új rajongókat is szerezhet. 74 percnyi Robbie Williams életmű régi-új verzióban!

A korong kezdő slágere Robbie jellegzetes Let Me Entertain You című dalát a holland kollektíva új magasságokba emeli, élő hangszereléssel, amely szárnyal, miközben új életet lehel az anyagba. A 2010-es kiadású Candy például lendületes éllel születik újjá, a hatás hasonló az olyan klasszikusokon, mint a Feel című masszív ballada, az új felvételeken a dalok időtlenségét emelik ki.

A XXV-ön szerepel még Robbie első brit szólója, a jubiláló Millenium , a Top 10 slágerek, a Strong és a No Regrets (itt a zenekarnak olyan a hangzásvilága mintha egy James Bond dalt hallgatnánk) , valamint a második szóló brit listavezetője, a She's The One.

Amellett, hogy az összeállítás nem teljes, hiszen első két népszerű slágere – a Freedom és az Old Before I Die – hiányzik, valamint egyéb hiányosságok, köztük a Somethin' első számú kislemeze, ettől függetlenül remek válogatás az énekes zenei világából. Ugyanakkor Robbie többször is említette, hogy karrierjének legfontosabb dalait állította össze és olyan slágerekről van szó, amelyre büszke.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy bejelenthetem új, XXV című albumomat, amely az elmúlt 25 év számos kedvenc dalát ünnepli” – mondja a zenész. „Minden számnak különleges helye van a szívemben, így élmény volt újra felvenni őket a Metropole Orchestra-val. Alig várom, hogy mindenki hallja.”.

Elmondhatjuk, hogy Robbie dalai jól teljesítenek a zenekari felvételekkel, és megőrzik az klasszikusok esszenciáját, és ami leginkább kiemelkedik, az az erőteljes előadás minden egyes számon, amely három évtizedes zeneiparban eltöltött idő után sem vesztett kiváló minőségéből. A lemezt Hollandiában, Los Angeles-ben, Melbourne-ben és az Egyesült Királyságban vették fel.

A streaming korában a „Best of” album koncepciója egyre inkább elavult, a rajongók pedig kreatívabb megközelítést várnak a klasszikus formátumhoz, amely megérdemli a figyelmüket. Tehát bár úgy tűnik, hogy jelenleg a zenekari újrafelvételek jelentik a legjobb választást, Robbie számára ez egy remek irány, amely a klasszikus hangzást a modern stílussal ötvözi a repertoárjában található dalokon keresztül, és méltó módon ünnepli az elmúlt 25 évet, valamint az új korszak előhírnöke.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)