Visiodrom – egyedülálló élmény az egész család számára

A németországi Wuppertalban megtekinthető Visiodrom – amely az egykori gáztartályban kapott helyet – a szórakozás egy teljesen új világát nyújtja: fényből, érzelmekből és technológiából. A látogatót teljesen magával ragadja, a legmodernebb multimédiás médiatechnológia révén saját egyedülálló élményének részesévé válik. A fény, a hang és a méret lenyűgöző világa érzelmileg megérinti a vendégeket.

Sokoldalú témák a hatalmas vetítővásznon

A szinte kör alakú, 38 méter átmérőjű, és 360 fokos szögben, 33 nagy teljesítményű lézerprojektorral teljesen felszerelt vetítővászonnak köszönhetően páratlan élmény részeseivé válhatunk. Mindez több mint 6500 négyzetméter vetítőteret hoz létre az álomvilágok vizualizálására, és mindenféle téma rendkívüli bemutatására. Legyen szó a termékek világáról, rendezvényekről, természettudományokról vagy szórakoztatásról, céltól és tartalomtól függetlenül a Visiodrom vendégeit mindig körülveszi a téma – mint például a Monet kiállítás, amit szintén itt tapasztalhatunk meg.

A „Monet – Lázadó és zseni” kiállítás Claude Monet több mint 250 festményét kelti életre. A helyiség minden felületén, összesen több mint 6500 négyzetméteren Monet leghíresebb és legkedveltebb motívumai ragyognak, és egyben újat is alkotnak. Az előadás 22 motívumfejezetben Monet világába invitálja a látogatókat. A Visiodrom azon kevés helyszínek egyike Európában, ahol a padlót és a mennyezetet is vetítési felületként használják. A különleges show betekintést nyújt a művész életébe, és elmagyarázza az impresszionizmus születését.

A Visiodrom a Mohrenstraße-n található, Wuppertal Heckinghausen nevű városrészében. A Wuppertal-Oberbarmen állomásról is könnyen elérhetik a helyi és regionális látogatók, mivel a helyszín innen mindössze egy rövid sétára található. Az állomás a világhírű Wuppertaler Schwebebahnhoz, a Wupper folyó felett függő egysínű vasúthoz is kapcsolódik. Ha autóval érkezik, egy parkolót is igénybe vehet, amely közös az épületben található többi létesítménnyel, edzőteremmel és étteremmel. A látogatók itt két órán keresztül ingyenesen parkolhatnak.

Visiodrom Wuppertal – Skywalk

A kiállítóterületről 250 lépcsőn át vagy lifttel érhetjük el a Skywalk tetejét. Wuppertal kilátása talán nem a legikonikusabb, amit valaha láttunk, valójában mégis nagyon egyedi. A gáztartály szélén körkörös útvonal található.

A kiállítás és vetítőhelyiség mellett vásárolhatunk ajándéktárgyakat a szuvenírboltban – például az előadás képeit tartalmazó könyvet –, amelyeket a bejáratnál lévő pénztárnál is beszerezhetünk. Van továbbá egy olasz étterem is, ha éppen az olasz konyhára vágyunk.

A Visiodrom az a hely, ahol ma a legszórakoztatóbb módon látható és tapasztalható meg a jövő. Fantasztikus kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak! Azt vegyük számításba, hogy a létesítmény nem fűtött, tehát ennek megfelelően öltözzünk fel a látogatáshoz!

Bővebb infó és jegyvásárlás (angol és német nyelven) : https://visiodrom.de/en/visitor-info/information-for-visitors/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)