Varázslatos nyári séta a győri Xantus János állatkertben

Az állatkert oázisként szolgál mindazok számára, akik a vizek városában szeretnének egy igazán különleges helyen eltölteni a szabadidejüket. Az állatpark az elmúlt években folyamatosan fejlődik, illetve újabb területek kerülnek kialakításra. Így a látogatók rendkívül hangulatos, színes és szép környezetben figyelhetik meg lakóit. A különleges „utazás” során ellátogathatunk Afrika varázslatos világába, míg a következő sarkon akár egy kis ausztráliai mesevilágba is kerülhetünk.

Az állatparkban többek között örvös medvék, jaguárok, oroszlánok, sörényes hangyászok, tapírok, bóbitás gibbonok, huszármajmok, flamingók, orrszarvúk és zsiráfok, valamint megannyi más, lenyűgöző és érdekes állattal találkozhatnak kicsik és nagyok. A kifutókon és ketreceken kívül az állatkert gondozói különleges programokkal várják az érdeklődőket. Ilyen például a Zoo Show, amelynek keretein belül érdekes információkat osztanak meg a felvonultatott állatokról, melyekkel akár közelebbi kapcsolatba is kerülhetnek.

A KalandoZOO programban az állatkert gondozóinak segítségével még jobban megismerhetik az állatkertet és akár az álaltok etetésében is segédkezhetnek. Ha pedig valami igazán elbűvölőre vágynak, tekintsék meg a tengerimalac vonatot, amely garantáltan megdobogtatja mindenki szívét.

Érdemes figyelni a Xantus János állatkert weboldalát és Facebook profilját, hogy biztosan ne maradjunk le a fontosabb eseményekről.

www.zoogyor.com/index.php/hu/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)