Vad élmények Nagykőrösön - megnyitotta kapuit hazánk egyetlen autós szafariparkja

Ünnepélyesen átadták a Richter Safari Parkot. Több mint harminchektáros területen kalandozhatunk végig, és pillanthatunk bele a vadállatok világába Nagykőrösön. Ifj. Richter József szafari- és cirkuszigazgató elmondta, hogy a szafari park egyedülálló turisztikai látványosság, egyben egy hosszú folyamat eredménye, mely során a modern állatvédelmi elvárásoknak tesznek eleget.

Közel kétszáz állat mindennapjaiba tekinthetünk bele a három kilométer hosszú útvonalon végighaladva. A szafari mellett élménypark, állatsimogató, dinópark, és egy hatalmas óriáskerék a Safari Eye fokozza az élményeket. Ha mindez még nem nem lenne elég, cirkuszi előadásokkal is kényeztetik az idelátógatókat az útvonal végén felállított cirkuszsátorban. A nyár egyik legnépszerűbb látványossága, a balatoni elefántfürdetés is itt lesz ezentúl Nagykőrösön, a park területén található négyhektáros tóban.

"Mindig arra törekedtem, hogy az állatoknak a legjobb körülményeket biztosítsam, akkor is, amikor még részt vettek a cirkuszi munkában, és ez termesztésen így lesz a szafariparkban is." – fejtette ki Ifj. Richter József, aki a megnyitón elmondta, hogy rengeteg munka és kitartás előzte meg a nyitást, és mindent elkövettek azért, hogy az állatok számára ideális környezetet teremtsenek.
„Nagy előny, hogy 28 éve az ország legnagyobb cirkuszát üzemeltetjük, rendelkezünk olyan kapcsolatokkal, tapasztalattal, tőkével, ami a szafaripark létrehozásában elengedhetetlen volt.” – tette hozzá Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, aki azt is elárulta, hogy óriási az érdeklődés, az első hétvége már teltházas. A továbbiakban minden hétvégén és ünnepnapon lesznek nyitva, illetve júniustól a tanítási szünetben heti a hétfőt kivételével minden nap.

A belépéshez regisztrálni itt lehet:
www.safaripark.hu

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)