Szűcs Gabi saját útja: Új lemez, egyedi hangzás

Szűcs Gabi, a legendás Cotton Club Singers egyik alapítója látványos zenei metamorfózison esett át: a swingen keresztül eljutott a popig, s a zenei stílusváltás közben sikerült kialakítania egy egészen egyedi hangzásvilágot.

Az első magyar nyelvű lemeze, a Tűsarkú lépteim olyan koncepciót mutat be, amely a hazai zenei palettán újszerű hangot képvisel: keveredik benne az amerikai soul és a rock ’n’ roll, az '50-es, '60-as évek retró világa, valamint az olasz és francia dallamok napsütötte életérzése. Táncolható, néha andalító, dallamos, korszerű hangzásba öltöztetve emblematikus, mindenki számára ismerős színpadi produkcióval egészül ki.

A dalok felidézik a római utcák robogókkal teli lüktető forgatagát és hangsúlyozzák a „dolce vitát”, ezt a sajátos életszeretet. A "Tűsarkú lépteim" című CD dalai hol élesebben, hol lágyabban koppintanak bele az élet nagy dolgaiba, melyen keresztül minden nő magára ismerhet a lemez hallgatása közben.

Az album budapesti bemutatója 2015. január 10-én 20.00 órakor lesz az Átrium Film-Színházban, melyet egy országos turné követ a tavasz folyamán a vidék nagyvárosaiban.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)