Szokatlan szezon a Budapest Parkban - 2021-ben jönnek a nagy nevek!

A járvány sújtotta idei szezont rengeteg újratervezés jellemezte. A Budapest Park azonban semmiképp sem szerette volna élőzene nélkül hagyni látogatóit, ezért igyekeztek a helyzetből a maximumot kihozni, ezt pedig remekül prezentálja az utolsó másfél hét színes programkavalkádja is. Ezzel párhuzamosan már idejekorán megkezdődtek a 2021-es, jubileumi, 10. évad előkészületei, amelyben rengeteg nagy durranás várható.

Rengeteg váratlan, a normális működéstől teljesen eltérő helyzethez kellett idén alkalmazkodnia a Budapest Parknak: kinyitottak teraszként (ParkKert), kisszínpadot építettek a klubkoncert hangulatért, ám sokáig hittek abban, hogy augusztus 15-én a korlátozások tovább enyhülnek, és végre teljes pompájában láthatjuk újra a helyet. A nagyszínpad azonban sajnos idén üres maradt. Amellett, hogy rengeteg újratervezést eredményezett a döntés, az 500 fős korlát hatalmas anyagi terhet is rótt a helyszínre, amely így kapacitásának kevesebb mint 4%-át tudta kihasználni a koncertek során. A Budapest Park működésének alapjául a nagykoncertek szolgálnak, erre van berendezkedve, egy esemény nagyjából 5-6000 főnél válik a nagyszínpadon rentábilissá, valamint a szezonban átlagosan 500 ember dolgozik a Park megfelelő színvonalú működéséért.
Összehasonlításképp a tavalyi közel 600.000 látogató helyett idén összesen alig több mint 70.000 koncert, afterbuli vagy az ingyenes ParkKert vendéget prognosztizálnak, jegyárbevételük pedig a tavalyinak kevesebb mint 5 %-a lesz, míg teljes árbevételük az előző évhez képest 92 %-kal csökkent.

A zenei programok mellett idén is teret engedtek más művészeti ágaknak is, így például először köszönhették a fedélzeten a Mai Manó Házat, de a CAPA Központ is visszatért egy kiállítással, amihez két program is kapcsolódott Adorjáni Bálint színész és Szőke Barna, a The Qualitons gitárosának prezentálásában. A Margó Irodalmi Fesztivál is különlegességekkel készül(t): Valuska László és Ott Anna a Margó olvasásnépszerűsítő sorozatában a koncertek előtt beszélgetett a Margaret Islanddel, a Carson Comával, az Esti Kornéllal, majd pedig Péterfy Borival zárták a sort. Nemrégiben pedig Simon Márton a Dalok a magasföldszintről című verseskötetéből olvasott fel, miközben Táborszky Bence trombitán kísérte.

Kitekintés 2021-re

A jövő évi, jubileumi, tizedik évadon, amelyben már most olyan világsztárok várhatóak, mint a Gogol Bordello, a Deftones, LP, a Nick Mason's Saucerful Of Secrets, a 5 Seconds of Summer, a Billy Talent, a Morcheeba, Tash Sultana, a Black Veil Brides vagy a Pixies. De a szervezők további ínyencségeket ígérnek mind nemzetközi, mind hazai fronton. Öröm az ürömben, hogy eddig példátlan módon a jövő évi programból már 54 koncertet bejelentettek, és nagyjából a teljes program 85%-a már készen áll. Október 4-ig tehát majdnem minden nap exkluzív klubkoncertekkel várják a zenerajongókat, és bíznak benne, hogy a jubileumi szezont már normális kerékvágásban ünnepelhetik majd a közönséggel.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)