Szécsi Pál 80. születésnapi emlékkoncert a Budapest Arénában

Az egyik legnagyobb magyar sztár, a bársonyos hangú énekes, a „nők bálványa”, Szécsi Pál jövő márciusban lenne 80 éves. A 2024. március 10-i Szécsi Pál 80 emlékkoncerttel emlékeznek meg róla a Budapest Arénában. Az eseményen felidézik a legnagyobb slágereit, mint például a „Csak egy tánc volt”, az „Egy szál harangvirág”, a „Gedeon bácsi”. Ezeket az ismert dalokat olyan előadók adják majd elő, mint Miller Zoltán, Nagy Sándor, Pál Dénes és Serbán Attila.

Bár a hetvenes években még nem voltak koncertek a Puskás Arénában, az akkori Népstadionban, a kor hazai sztárjai akár 70 ezer embert is bevonzottak a lelátóra a színészek-énekesek válogatott focicsapata éves mérkőzéseivel 1974 elején hírek keringtek arról, hogy a Koós-Aradszky-Szécsi csatársor vezeti majd fel a színész-énekes csapatot a nyári mérkőzésen, azonban a tervek másként alakultak. Szécsi Pál, a már akkor 30 éves, milliók által ünnepelt sztár tragikus módon elhunyt 1974 márciusában. Szécsi mindössze néhány évig állt a rivaldafényben. Hányatott sorsú, apját fiatalon elvesztő és anyja által magára hagyott kisfiúként állami gondozásba került. Felcseperedve nyomdai segédmunkás és strandi kabinos lett, de a szerencse úgy hozta, hogy manökenként kezdte, majd mindössze 21 évesen néhány dalt is el kellett énekelnie a kifutón. Őstehetségként emlegették, és fénylő üstökként indult énekesi karrierje, hamar az ország kedvencévé vált, dalait milliók dúdolták.

Életében két lemezt adott ki, de dalai a mai napig élnek. Halála után még tíz lemezen jelentek meg a jól ismert dallamok, és napjaink előadói is örömmel nyúlnak a régi slágerekhez.

Jegyrendelés: https://www.koncert.hu/koncert/szecsi-pal-80---emlekkoncert-march10-83240

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/244806471665875

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)