Sommerhitze, avagy tíz nóta a nagy magyar nyárról III.

A derék német nyelv a Sommerhitze szóval fejezi ki a kibírhatatlan, gatyarohasztó hőséget. Most a kutyaharapás szőrivel-elvnek áldozva Sommerhitze ellen Sommer-hitzeket, vagyis jó magyar nyári slágereket ajánlunk.

UFO – Napolaj

A Szintúgy három fős UFO-kollektíva csupán a nemek arányát tolta el: női irányába 2-1-re, (a hölgyek Cynthia, és Doris művésznéven danolnak) ám a fülbemászó refrén, rapszerű versszakok, tinglitangli zenei alapok felálláson ők sem változtattak. Bűn is lett volna ebben az érában.

Feljegyzendő, hogy a Napolaj – és a zenekar egész munkásságának – jellemzője az eltalált mértékű önirónia, mely a korszak legtöbb előadójából teljességgel hiányzott. A svéd Aquától, meg a Szívtipró gimi Bolton nevezető protodeszkásától lopott hajviselet, no meg az Dr. Love művésznév is jól áll a Zsoltinak, meg még az is, hogy a Z+-on (már megint ez a csatorna…) beismerte, hogy a klipekben és a színpadon tekergőző-tátogó csajok sosem jártak a stúdióban.

Ettől még a mítosz mítosz marad, sőt tán éppen ezzel válik azzá. A klipben jó arányú a lappangó leszbi-erotika az epernyalogatással, ám ezt az akkoriban magyarhonban merészségnek számító elemet kitűnően ellensúlyozza Zsolti csetlése-botlása, valamint Baywatchos futása. A nóta nyomán egy generáció kezelte evidenciaként, hogy „A szerelem is napolaj.” Mi azóta is így vélekedünk.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)