Sommerhitze, avagy tíz nóta a nagy magyar nyárról II.

A derék német nyelv a Sommerhitze szóval fejezi ki a kibírhatatlan, gatyarohasztó hőséget. Most a kutyaharapás szőrivel-elvnek áldozva Sommerhitze ellen Sommer-hitzeket, vagyis jó magyar nyári slágereket ajánlunk.

4F Club – Balatoni láz

Már a felvétel muzeális értékű, hisz az azóta jobb létre szenderült Z+ Televízió klipcsokrából emelte ki a lelkes feltöltő és alighanem megjárt egy öregecske VHS-t is a klip, mire felkerülhetett a „tyúb”-ra. Ó idők, ó erkölcsök… Ki emlékszik már azokra az MTV (akkor még csak angolul beszélt, viszont jó zenéket játszott) előtt a videómagnóval (ilyen eszköz létezett!) farkasszemezve eltöltött kusza délutánokra, amikor hiába szuggeráltuk a képcsövet?

Persze a Guns ’n Roses kizárólag akkor kezdett játszani, amikor jó anyánk tálalta az ozsonnát, vagy mi magunk ugrottunk ki egy limonádéra. Azóta tovatűntek heroikus harcaink: egy kattintás és indulhat a fun! Így leltünk hát az örökbecsű 4F Club-darabra is, mely kellően pixeles ahhoz, hogy korképet fessen, viszont biztossá vált az is, hogy a Gladiátor búzamező jelenetét jelen videó szotyimezős-köldökig érő bikinialsós-pajzánkodása ihlette.

A klip számomra a kilencvenes években a mézesbödönből derekasan merítő apucik derekasan semmmittevő aranyifjairól szól pszeudomódon, amit derekasan aláhúz példának okáért az alsó gépállásból felvett laza pacsizás, az akkoriban még csak „Horvátból” ismert jet-skizés, az Irigy Hónaljmirigy által is megénekelt „nyugati verdák”, a nagyon béna „rapbetét”, illetve a még bénább koreográfiának sem nevezhető kontrollálatlan mozgás a zenekar tagjai részéről. Üdv nektek a jachtra!

-vn-

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)