Sommerhitze, avagy tíz nóta a nagy magyar nyárról 8.

A derék német nyelv a Sommerhitze szóval fejezi ki a kibírhatatlan, gatyarohasztó hőséget. Most a kutyaharapás szőrivel-elvnek áldozva Sommerhitze ellen Sommer-hitzeket, vagyis jó magyar nyári slágereket ajánlunk.

Neoton Família – Nyár van

Csepregi Éva karrierje nagyon is jó kezekben volt a nyolcvanas években, hiszen nem átallott a könnyűzenei tótumfaktum, Erdős Péter doktor szeretőjéül állni. Innen már bakfitty a világhír, mely nem is kerülte el Neotonékat. A videón látható verzió a Csináljuk a fesztivált című – egy bizonyos kor ( úgy 70 év) felett – népszerű televíziós műsorban előadott haknijukról készült felvétel.

Már az első sora igen borzongató képpel riogatja a vizuális fantáziával bírókat. Ember legyen ugyanis a talpán, aki kíváncsi az ötven fölötti Csepregi Évikére „alig fürdőruhában”. Ennél már csak a „gitárosok” vonaglása kínosabb, meg a háttértáncos (egy menő bandának természetesen ilyen is van!) párducmintás két számmal kisebb pizsamája. Ettől még a sláger sláger marad, nem hiába ihlette meg a fentebb említett UFO-t is a nóta.

-vn-

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)