Sea Life Benalmadena – egyedülálló tengeri élmény a Costa del Solon

A Sea Life a Costa del Sol egyik kiemelkedő akváriuma, amely Marbella (Malaga) Benalmádena tengeri kikötőjében található. Sokféle tengeri állattal találkozhatunk, ideértve a veszélyes, de különleges cápákat, a japán pókrákot (amelyet a világ legnagyobb rákfajának is tekintenek) vagy a zöld teknőst. Mindezek mellett etethetjük a rájákat, valamint minigolfozhatunk a Marina Mini Golf pályán, ahonnan csodaszép kilátás nyílik a Földközi-tengerre.

Az akvárium számos kikapcsolódási lehetőséget kínál az egész család számára, különösen a gyermekeknek, például arcfestést, léggömbállatokat vagy oktatási beszélgetéseket. Olyan állatokat is megérinthetnek, mint a tengeri sün vagy uborka.

A Sea Life Benalmádena a közelmúltban kibővítette a kiállítást új édesvízi fajokkal Ázsia egész területéről. Az új fajok megosztják „lakhelyüket” a piranhákkal, az elektromos angolnákkal és békákkal, amelyek rendkívül népszerűek az akvárium látogatói körében. Az édesvízi cápaként ismert Pangasius és az óriás gourami-hal néhány új faj, amely a SEA LIFE Benalmádenában megcsodálható.

Különleges polip-kísérlet

A 23 egyedülálló Sea Life akvárium Európa-szerte egy olyan tanulmányt is folytat, amelynek célja, hogy felderítse, vajon a polipoknak nagyobb képességeik vannak-e az egyik csápban, mint a többiben. A létesítmény tudósai azt tervezik, hogy különböző szögekből táplálják a polipokat, és rögzítik, hogy melyik csápot használják minden alkalommal. A látogatók részt vehetnek a kísérletben, figyelemmel kísérhetik az etetés folyamatát és megnézhetik, hogy a polipok melyik csápjával nyúlnak a különböző tárgyakhoz.

A Sea Life Benalmádena olyan további programlehetőségeket kínál, mint például beszélgetések, állatetetés és egyéb események. Ajánlatos megnézni a nyitvatartási időt, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a látogatásból. A jegyünk egész napra érvényes, így bármikor be- és kiléphetünk.

Bővebb infó (spanyol és angol nyelven) és jegyvásárlás: www.visitsealife.com/benalmadena

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)