Náthát okoz a nyomasztó irodai környezet?

Vigyázat! Lehangol, rosszkedvet és betegséget okozhat egy rossz iroda.
Gondolta volna, hogy egy lepusztult iroda akár meg is betegítheti? Ha ugyanis nap mint nap egy ilyen lehangoló irodába kell bejárnia, ha perceket vár arra, hogy a Google betöltsön vagy éppen a nyomtató romlik el állandó jelleggel, akkor bizony kisebb betegségeket is - mint például a nátha - sokkal könnyebben összeszedhet.

Ugyanis egy kiábrándító irodai atmoszféra nem tesz jót sem az elméjének, sem a kreativitásának vagy a lelki állapotának, de még az egészségét is rombolhatja. Emellett állandó fáradékonyságot, étvágytalanságot és sajnos még depressziót is tapasztalhat, ha frusztrálja az irodai közeg. Ha már attól rossz kedve van reggel, hogy be kell menni az irodába, szinte belebetegszik vagy éppen egyedül nincs kedve otthon dolgozni, mert nehezen veszi rá magát a munkára, akkor érdemes kipróbálni egy ilyen innovatív és modern irodát vagy egy pezsgő közösségi irodahelyiséget – mint amilyenek például a Regus és a Spaces típusú irodaházak.

Számos kutatás és tanulmány bizonyította már, hogy nemcsak proaktívabb,
sikeresebb és kreatívabb az a dolgozó, az a cég, ahol az iroda modern, innovatív és kényelmes, hanem még egészségesebbek is azok az emberek, akik ilyen helyeken dolgoznak. Ők azokat, akik reggel mosolyogva mennek az úton és mások egyszerűen nem értik, vajon minek is örülnek egy átlagos, utálatos hétfő reggel?

Milyen egy igazán jó, inspiratív iroda? Már mondjuk is!

Az irodaház egésze fontos üzenetet közvetít az ott dolgozó kollégák és üzleti partnerek felé. Ebbe beletartozik a kellemes környezet, a dekoratív enteriőr, a kedves és segítőkész portaszolgáltatás, a megfelelő technikai apparátus biztosítása, valamint a letisztult berendezési stílus és a praktikus, modern módon kialakított belső terek. Rendkívül fontos, hogy az irodaházban személyre, cégre és egyedi igényekre szabott irodahelyiségek legyenek, hogy akár egyfős, akár egy egész kis csapat cég számára alkalmas irodák legyenek. Emellett a kényelmes és modern bútorok, a kreatívan kialakított közösségi terek, inspiráló színek és egyéb berendezési tárgyak - például motiváló idézetek, képek, kikapcsolódási lehetőségek, mint például a csocsó, darts, ping-pong asztal vagy egy szuper masszázsfotel - nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy sikeres alkotói közeget teremtsünk egy irodában.

A coworking helyiségek alkalmat és lehetőséget teremtenek, hogy azonos érdekeltségű cégek egymásra találjanak. Ezáltal akár egy freelancer vagy egy kis vállalkozó is egy aktív irodai közösség, egy csapat részese tud lenni.

Ami körülvesz minket, az hatással van ránk

Ha az irodában feszengünk, nehezünkre esik a munkavégzés és az átlag napi 8 órát inkább 16 órának érezzük, akkor bizony ez nemcsak a teljesítményünkön fog meglátszani, hanem a hangulatunkon, a kedvünkön is. Sokan panaszkodnak arra, hogy mikor este hazaérnek a munkából már semmihez sincs kedvük, türelmetlenek a gyerekkel is, és csak zombi üzemmódban vegetálnak a kanapén a TV előtt.

A Spaces irodák ezzel szemben lehetővé teszik, hogy a munka alatt is ki tudjon kapcsolódni, hiszen egy kényelmes, puha irodai fotel, egy modern tárgyalóasztal vagy egy gyors ping-pong meccs a kollégákkal energiával tölti meg a munkával töltött órákat is.

A cikk a Regus és Spaces irodaközpontok támogatásával készült.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)