A mozi szeretetének ünnepe - Cinema City Filmünnep

Amikor a filmes szakma és a filmrajongók egyaránt a vászon elé ülnek, tudjuk, hogy újra itt a Cinema City Filmünnep. Az október 26 – 29. közötti fesztiválon újdonság, hogy minden fővárosi és vidéki moziban valamennyi előadásra egységesen 1300 forintba – a közepes popcorn menü szintén ennyibe kerül – (3D vetítés esetén plusz szemüveg) kerül a mozijegy. Október utolsó hétvégéje tehát műfajokban és programokban is gazdag lesz.

A korlátlan étel- és italfogyasztással egybekötöttöt prémium formátumban, a Cinema City VIP-ban a 2D mozijegy 7150 forint lesz, a VIP 3D-ben 7250 forintért mozizhatnak a nézők. A kedvezményes jegyárak mellett többek között a Magyarázat mindenre, a Cicaverzum, a Tiszta-tó, az ember alkotta paradicsom, az Elfogy a levegő, az Éger alkotóival találkozhat a közönség, Réz András a Megfojtott virágok és a Dogman: A kutyák ura bemutatója kapcsán tart filmklubot. Összesen több mint 30 különféle film közül választhatnak a nézők.

A Cinema City Filmünnep már évek óta meghatározó esemény a filmvilágban, nem csak Magyarországon, hanem nemzetközileg is. A fesztivál során bemutatásra kerülnek azok a filmek, amelyek újraértelmezik a művészetet, kihívást jelentenek a nézőknek, és új perspektívákat nyitnak. Ezen alkotások által a fesztivál hozzájárul az európai és globális filmes diskurzushoz, továbbá elősegíti a tehetséges alkotók és új hangok megjelenését a nagyközönség előtt.

A mozi szeretete az, ami minden résztvevőt összeköt. A filmek iránti szenvedély nem csak egy egyszerű hobbi vagy időtöltés – sokak számára ez egy életforma, egy eszköz az önkifejezésre, a világ megismerésére és az emberi tapasztalatok megosztására. A Cinema City Filmünnep éppen ezért nem csak egy filmes esemény; ez egy közösségi élmény, ahol az emberek összegyűlnek, hogy megosszák egymással azt a különleges pillanatot, amikor a fény, a hang és a történet egyesül, és létrehoz valami varázslatosat.

A Cinema City Filmünnep előadásaira jegyvásárlás a pénztárakban, online a www.cinemacity.hu oldalon lehetséges. Jegyfoglalásra most nincs lehetőség.

Összefoglalva azt mondhatjuk, a Cinema City Filmünnep nemcsak egy egyszerű filmfesztivál, hanem az a hely, ahol a mozi szeretete, az alkotások iránti szenvedély és a közösségi élmények találkoznak. Azok számára, akik hisznek a film mágikus erejében, ez az esemény egy évben egyszeri, elkerülhetetlen találkozó – egy ünnep, ahol a mozi valóban életre kel.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)