Miben rejlik a 20 éves Momentán Társulat sikere?

Játékosság, humor, profizmus. A Momentán Társulatot idén 20 éve alapították, közel 3000-szer álltak színpadra és több mint 300 000 nézőt értek el. RögvEst előadásukat folyamatosan játsszák, születésnapjukat pedig a nagyközönséggel november 19-én, egy Szülinapi Impróshow keretében ünneplik a budapesti Akváriumban.

Baráti összejövetelekből szerveződött szakmai műhelyként indult el 2003-ban önálló útján a Momentán improvizációs színház. Az improvizálás, a játék öröme és könnyedsége mellett az alapítókban a közös nevező az igényesség, a fejlődés volt, aminek köszönhetően hamar professzionális, egyedi kulturális színfolttá váltak a magyar színházi szcéna palettáján. Mindez az előadás- és nézőszám-növekedés mellett szakmai sikereket és anyagi önállóságot is hozott a társulat számára.

A szórakoztató előadások mellett elindultak az oktatási célú vállalati együttműködések: üzleti reggelik, céges előadások, csapatépítők, tréningek kerültek a repertoárba, lehetőséget biztosítva a fejlődésre és a továbblépésre. A folyamatos megújulás igénye, amely most is hajtja a csapatot, újabb és újabb változásokat és lehetőségeket hozott magával. Ennek eredményeként jöhetett létre állandó játszóhelyük Budapesten az Ó utcában, ezért szerveznek improvizációs táborokat gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek is, és vesznek részt nyaranta önálló udvarral a Művészetek Völgye Fesztiválon Kapolcson.

A hazai színházi életbe forradalmit hozó Momentán két évtizede töretlen népszerűségének másik alkotóeleme a közösségépítő erő. Az első Momentán-rajongók először elhozták a családtagjaikat, barátaikat, azóta pedig sokszor egész kollektívák, vagy több generáció együtt látogatja az előadásaikat, és adják ajándékba a jegyeket.

2023. november 19-én az Akváriumban ünnepli meg 20. születésnapját a Momentán egy Szülinapi Impróshow-val, sok zenével, díszvendégekkel és közönségtalálkozóval. Mivel az impró egy állandóan megújuló, 21. századi műfaj, amelynek minden eleme arról szól, hogyan tud adaptálódni, változni az egyén és ezáltal a társadalom is, a Momentán következő 20 sikeres évének az alapja adott, a folyamatos megújulás és fejlődés igénye pedig töretlenül bennük van.

Jegyek: www.jegy.hu/program/momentan-20-szulinapi-improshow-153234/1051756

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)