Megjelent Wunderlich József első lemeze a SKIZó

A Pál utcai fiúk és a Nagy Gatsby zenés darabok főszereplője, Wunderlich József a Vígszínház színésze megjelentette első szólólemezét, a SKIZót. A 14 dalból álló album 14 különböző lelkiállapotot tár fel, ennek megfelelően nem csak témáiban, de stílusában is nagyon sokszínű és változatos anyag lett. A Vígszínházhoz 2015-ben csatlakozott, 2016-ban Junior Prima Díjjal tüntették ki és elnyerte a Ruttkai Éva-emlékdíjat is, 2017-ben Soós Imre-díjat kapott.

A számok mindegyike teljesen eltérő, melyekben 14 különböző lelkiállapotot kíván bemutatni. A szerelem, a másikkal való egybeolvadás, a remény, önmagunk keresése, a káoszban való rendteremtés igénye, az apaság gyöngédsége, az éjszaka csábító hangjai, élet és halál mind-mind megjelennek a dalokban, ahogy mindezen érzések, pillanatok képesek váltakozni egyetlen emberben is.
„14 dal, 14 különböző lélek. Teljesen Skizó. – „14 évesen veszítettem el édesapámat, aki gyönyörűen énekelt. 14 évesen írtam az első saját dalomat, mert reménytelenül szerelmes voltam. A lány soha nem hallotta azt a dalt, de talán jobb is így.14 éve kezdtem el énekelni is. Most pedig eljött az idő, hogy kicsit elbúcsúzzak ettől a 14 lélektől, hogy mások is hallgathassák és érezhessék. Ezen dolgoztam az elmúlt hónapokban bezárva az otthonomba.”

József fontosnak tartotta, hogy kikérje szakmai mentorai segítségét, így Presser Gábor is véleményezte az albumot. Sok ponton fonódik össze a munkájuk, főként mert a Vígszínház zenei vezetőjeként több közös projektje volt a színésszel. “Hát nagyon megleptél. Nem azzal, hogy jó, hanem a hangvétellel, a felrakásokkal, a szövegekkel! Meg a bátor dalforma-elhagyó dalok! Csak gratulálni tudok, nagyon, de nagyon jó szerző vagy, az előadót már tudtuk... szóval nagy öröm volt meghallgatni az anyagot.” - mesélte Presser Gábor.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)